Türkiye'nin en önemli turistik merkezlerinden, Kapadokya bölgesinin başkenti Nevşehir deyim yerinde ise Ramazan bayramı tatilinde bayram etti.  

Tarih, doğa, sıcak hava balonu gibi altarnatif turizm çeşitleriyle hem tatil hemde stres atmak isteyen yerli turistlerin tercihi bu bayramda da Kapadokya oldu.

Turizm sezonunun açılması ile birlikte Kapadokya sezonun ilk yoğunluğunu Ramazan bayramında çoğunluğu yerli turistlerle geçiriyor.

Peri bacaları diyarı Nevşehir Kapadokya'da bayram bereketi yaşanıyor.

Kapadokya'nın merkezi Nevşehir'de bayram tatili nedeniyle iç piyasadaki hareketlilik otellerdeki doluluk oranını yüzde 85’lere kadar ulaştırdı. Tatilin kısa olmasına karşın rakamların beklentinin üzerinde gerçekleştiğini ifade eden turizmciler, Kapadokya pandemi nedeniyle evlerinde bunalan ve Türkiye'nin dört bir yerinden akın akın gelen vatandaşların akınına uğradığını ifade ettiler.

Kapadokya sezona güzel başladı...

Ramazan bayramı tatili nedeniyle yurdun dört bir yanından yerli turistlerin uğrak mekanı olan Kapadokya bölgesinin başkenti Nevşehir'deki tarihi ve turistik mekanlar  yabancı turistlere de ev sahipliği yaptı.  

Özellikle yurt dışı ve yurt içinden memleketlerine sılai rahim için gelen binlerce Nevşehirlilerin yanı sıra, Kayseri, Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Konya, Adana ve Mersin gibi büyükşehirlerden gelenlerini akınına uğrayan Kapadokya bölgesinde, ziyaretçiler özellikle Nevşehir kalesi ve Kayaşehir, Göreme Açık Hava Müzesi, Derinkuyu ve Kaymaklı Yeraltı Şehri, Ürgüp Üç Güzeller mevkisi, Uçhisar Kalesi, Ortahisar, Avanos Zelve ören yeri ve Paşabağlar bölgesine yoğun ilgi gösteriyor.

Foto:Asım Durusu