Bu yıl 4. sü gerçekleştirilecek olan, Dünyanın 22. büyük spor organizasyonu niteliğindeki Salomon Cappadocia Ultra-Trail etkinlikleriyle ilgili yerel basın mensuplarına bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Peri bacaları arasında Kapadokya'nın eşsiz güzelliklerinde 21-22 Ekim'de 110K, 60K ve 30K kategorilerinde dördüncü kez düzenlenecek olan Salomon Kapadokya Ultra Trail'e doğru, Ürgüp Belediyesi toplantı salonunda Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ve Argeus Travel & Events yetkilisi Aydın Ayhan Güney tarafından Nevşehir'de görev yapan yerel basın temsilcileri ile toplantı yapıldı.
Toplantıda konuşan Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, böylesine önemli bir etkinliği 4. kez Ürgüp ve Kapadokya ile buluşturan Aydın Ayhan Güney'e ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederek, altyapıyı tamamladık, üst yapıda belli bir yere geldik, bundan sonra bu tip etkinliklerde daha fazla yer alacak, katkı sunacağız dedi.
Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı ise, Salomon Kapadokya Ultra Trail sporun ötesinde bir çalışma, Kapadokya genelinde olan bu yarışların bölgemiz turizmine katkı sağlaması, spora katkı sağlaması, başarılı, güzel, yöre halkımıza zevk veren keyifli bir organizasyon olması temennisiyle tüm yarışmacılara başarılar diliyorum. dedi.
21-22 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek organizasyonun Argeus Events firması sahibi Aydın Ayhan Güney ise 4 yıl önce başladıkları Salomon Kapadokya Ultra Trail'e bu yıl 1.600'ün üzerinde kayıt olduğunu, Ürgüp merkezli olmak üzere bölge genelindeki otellerin tamamının dolduğunu belirtti.
Güney şöyle devam etti: "Dünyada Ultra Trail sporunun en önemli destekçisi Salomon isim sponsorluğunda Kapadokya'da dördüncü kez düzenlenecek olan Salomon Kapadokya Ultra Trail 1.600'den fazla sporcuyu ağıylayacak." Güney, Yerli-yabancı her seviyedeki koşucunun katılacağı organizasyonda sporcuların 114 kilometrelik parkuru 24 saatte, 61 kilometrelik parkuru 12 saat 30 dakika içerisinde, 36 kilometrelik parkuru 6 saat içerisinde tamamlamaları gerekeceğini vurguladı.
63'ten fazla ülkeden Salomon Kapadokya Ultra Trail için Ürgüp'e gelecek 63'ten fazla ülkeden sporcuların UNESCO dünya mirasları listesinde yer alan eşsiz Kapadokya yöresinde ter dökeceklerini söyleyen Aydın, Her ne kadar ana sponsor, destekçi olsada yerel halk olmadan bu işler başarılamaz, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda vatandaşlarımızı yapılacak etkinliklerde görmekten büyük memnuniyet duyacağız, bu kapsamda, Cumhuriyet meydanında Cuma günü açılacak EXPO stantları, Pazar günü yapılacak çocuk koşusu ve ödül törenlerinde ve tüm etkinliklerde yanımızda yer alan İlçe Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza teşekkür ediyor, tüm halkımızı Salomon Kapadokya Ultra Trail'e bekliyoruz. dedi.