Kapadokya fotoğrafları Derya Yazar’a Hong Kong ve Romanya’dan fotoğrafçılık alanında onur ünvanları kazandırdı.

Derya Yazar’a merkezi Romanya’da bulunan Campina Fotoğraf Sergileri Topluluğu’nun Hon.CPE  onur unvanı verildi. Aynı zamanda Türkiye’den 1 kadın fotoğrafçı, 1 erkek fotoğrafçı merkezi Hong Kong’da bulunan Uluslararası Profesyonel Fotoğrafçılar Birliği (Professional Photographers International) PPI'nın 'Türkiye Onursal Danışmanları' olarak seçildi.

Derya Yazar Atasever, Gezi fotoğrafçılığı dalında, Mehmet Masum Süer ise Doğa fotoğrafçılığı dalında 'Usta' (Master) unvanlarını kazandı. İki sanatçının fotoğraflarından oluşan portfolyolar ve özgeçmişleri PPI'nın web sitesinde yayınlandı.
 

Derya Yazar kimdir?

Sağlık Yönetim ve Güzel Sanatlar Uzmanı. Master of Fine Arts, AFIAP, EFIAP, SSS / R, Hon. FSAP, Hon. APF, Hon. F.TPAS, Hon. PIPC, Hon. FPMP, Hon.Adv.PPI, CMP.PPI, Hon.CPE 1971 Narman / Erzurum’da doğdu. Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans ile Fotoğraf ve Video Yüksek Lisans mezunudur. “Sağlık Sektöründe Fotoğrafın Kullanımı ve Tarihsel Süreçteki Gelişimi” ile ilgili tez çalışması yapmıştır.

Şizofreni ve bipolar bozukluğu tanılı hastalara fotoğraflarla sanat terapisi uygulamıştır.

Ulusal ve uluslararası fotoğraf yarışmalarında 300’den fazla kabul ve ödüller kazanmıştır. Karma fotoğraf sergilerine katılmıştır. 14 kişisel sergi açmıştır. Fotoğraf çalışmalarının yanı sıra kurum, kuruluşlara fotoğrafla ilgili dersler, sunumlar ve söyleyişiler gerçekleştirmektedir.

Halen Nevşehir’de yaşamakta olup evli ve bir çocuk annesidir.

Intagram : @deryayazar_art_photegrapher

Youtube : https://www.youtube.com/c/deryayazar

Web : https://www.deryayazar.com