Türkiye Kooperatifler Fuarında Türkiye’den sadece tek Turizm Kooperatifi bulunuyor o isimde Kapadokyadan S.S. Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz ile temsil ediliyor.


ATO Congresium'da düzenlen fuarın açılışını, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, Türkiye Milli Kooperatifler Birliği Genel Başkanı Muammer Niksarlı, Kooperatifçilik Genel Müdürü İsmail Kalender,SS.Göreme Turizm Geliştirme Kooperatif Başkanı Mustafa Durmaz ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

S.S. Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi 
2012 Türkiye Kooperatifler Fuarında... 

S.S. Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Sayın Mustafa Durmaz FİB Haber Merkezine Başkent Ankara’dan yaptığı açıklamasında, Açılışını Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin’in yaptığı Türkiye Kooperatifler Fuarında Türkiyeden sadece Kapadokyamızı temsilen S.S. Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi’nin yer alıyor olmasından dolayı büyük mutluluk ve gururunu yaşıyorum dedi.

     

Başkan Durmaz Kooparatifler Fuarında Göreme Turizm Geliştirme Kooparatifi’nin büyük ilgi gördüğünede değinerek fuarda gerek Turizm adına gerekse Nevşehir ve Kapadokya Bölgesi adına tek olarak temsil ediyor olmasının bilinci ve sorumulluğunda hareket ediyoruz.Furada Standımızı ziyaret eden misafirlerimize üzüm suyu, sütle kavrulmuş kabak çekirdeği ve kuru üzüm ikram ediyoruz.

S.S. Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi olarak Göreme,Uçhisar,Avanos,Ürgüp,Mustafapaşa,Kaymaklı kısaca tüm Kapadokyamızı tanıtmanın yanında yine ilimizin önemli değerlerinden Taskobirlik’i de burada biz tanıtıyoruz. Nevşehir ve Kapadokya Bölgemizin meşhur Üzüm sularını Taskobirlik panetiyle konuklarımıza ikram ediyor Taskobirlik broşürlerini dağıtıyoruz dedi.

S.S. Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Sayın Mustafa Durmaz,tüzüğüne uygun ve aktif olarak çalışmalarını sürdüren turizm kooperatifi olarak Türkiye den sadece bizim Türkiye kooperatifler Fuarına katılma başarısı göstermiş olmamaız bölgemiz Kapadokyanın tanıtımı adında büyük önem taşıyor dedi.

 

İşte Türkiye Kooperatifler Fuarı 2012’den Detaylar:

 

“Türkiye Kooperatifler Fuarı” 21-23 Aralık 2012 Tarihlerinde ATO Kongre Sarayı’nda Düzenleniyor.

 

2012 yılı Birleşmiş Milletler tarafından tüm dünyada “Uluslararası Kooperatifler Yılı” olarak ilan edilmiştir. Bu yıl kapsamında, ülkemizde kooperatifçiliğe ilişkin farkındalığı artırmak, bu yöndeki çalışmaları planlamak ve koordine etmek amacıyla Bakanlığımız Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü öncülüğünde “Eylem Planı”  hazırlanarak uygulamaya konulmuştur.

 

TC.Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızca yıl içerisinde çok sayıda faaliyet gerçekleştirilmiş olup, bunların sonuncusu olarak TC.Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız koordinasyonunda 21 Aralık 2012 tarihinde Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezinde “2012 Uluslararası Kooperatifler Yılı Kapanış ve Ödül Töreni” ile “Türkiye Kooperatifler Fuarı Açılışı” düzenlenmiştir.

 

 

 

2012 yılında yürütülen faaliyetlerin değerlendirmesi niteliğini taşıyan kapanış toplantısı ardından yıl içerisinde kooperatifçiliğin tanıtılmasında önemli katkıları bulunan kurum ve kuruluşlar ile Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen resim ve komposizyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere törenle ödülleri verildi.

 

Kooperatif ve üst kuruluşları ile kooperatifçilikle ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının bir araya gelerek halkımızla buluşmasının amaçlandığı “Türkiye Kooperatifler Fuarı”nın açılışı saat 14.30’da yapıldı ve fuar Pazar günü akşamına kadar gezilebilecektir.

 

 

KOOP 2012’ sayesinde tüm halkımız kooperatifleri tüm renkleriyle bir arada görme fırsatı bulacak, kooperatiflerin çok geniş yelpazede ürün ve hizmetlerini tanıyacaktır.  Kooperatiflerimiz de ilk kez bu fuar sayesinde birlikte kendilerini ve ürün ve hizmetlerini tanıtma imkanı bulacaklardır.  Fuarın kooperatiflerimiz ve halkımıza hayırlı olmasını diliyor, kooperatifçiliğin geliştirilmesine önemli katkılar sağlamasını.

 

Tüm halkımızın katılımına açık olan KOOP-2012 Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Fuar ve Toplantı Yeri: Ankara Ticaret Odası Kongre ve Sergi Sarayı (Congresium)

Söğütözü Caddesi No:1/A, 06510 Çankaya/Ankara

Saat 13.30    : 2012 Uluslararası Kooperatifler Yılı Kapanış ve Ödül Töreni

Saat 14.30    : Türkiye Kooperatifler Fuarı Açılışı