Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği  (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler'i ziyaret eden THY Nevşehir Müdürü Osman Taha Küçük, burada yaptığı açıklamada, Kapadokya ve İzmir uçuşlarının Nisan 2016'da başlayacağını söyledi.

Acentelerden gelen talep doğrultusunda söz konusu uçuşların başlayacağını aktaran Osman Taha Küçük, “Turistlerin İzmir seferine yönelik talepleri, 4 ile hitap eden bir hava limanının 4 farklı destinasyona uçuş seferlerin başlamasında etkili oldu” dedi.

Kapadokya Havalimanı'nın Nevşehir'e değil, aynı zamanda Aksaray, Kırşehir ve Niğde'ye de hitap ettiğini vurgulayan Küçük, “Nisan 2016'dan itibaren haftanın her günü Antalya, haftanın 4 günü İzmir ve haftanın 4 günü İstanbul Sabiha Gökçen'e uçuşlarımız olacak. İzmir seferlerimizin saatleri haftanın her günü gidiş 18:30, dönüş 20:30 olacak" diye konuştu.

Küçük, İzmir seferleriyle hem turizmin hem de bölge insanının kazançlı olacağını savunarak şunları kaydetti: "Gurbetçiler artık İzmir üzerinden, Antalya üzerinden Kapadokya'ya gelebilecekler. Artık İstanbul üzerinden aktarma yapmak zorunda değiller. Aynı zamanda izmir'de yaşayanlar da hafta sonu Kapadokya gezileri yapabilirler. İzmir'e gemiyle gelen turistlerin bölgeye gelmesi için bir fırsat olacak. Turistler İzmir'e 12 saat otobüs yolcuyla gidiyorlardı artık bir saatlik uçuşla gidebilecekler. Yani 7 günlüğüne gelen bir turiste 11-12 saat kazandırmış oluyoruz."