Unesco tarafından dünya kültür miras listesinde yer alan Kapadokya'nın Başkenti Anadolu'nun kadim kenti Nevşehir, kültürel ve turistik değerlerini Ankara Travel Expo 2017’de tanıtılıyor. Doğal, tarihi ve kültürel değerleri ile Kapadokya bölgesinin önemli bir turizm merkezi olan Nevşehir, tanıtımla ilgili ulusal ve uluslararası etkinliklere katılarak bilinirliğini daha da artırmak istiyor.

Nevşehir, Kapadokya standı ile Ankara’da düzenlenen “Travel Expo Ankara” turizm fuarında tanıtılıyor.

7 ülkeden 42 şehir 220 katılımcının katıldığı Fuar 26 Mart Pazar günü sona erecek. İkinci kez düzenlenen Fuarda, Kapadokya kurduğu özel standıyla fuardaki yerini aldı…

Fuarın açılışında yer alan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devlet Halk Dansları topluluğu gösterisi ve Kemal Deveci Kaval Dinletisi büyük beğeni ile izlendi.

Kap-Hip Müdürü Levent Ak, turizmin ülkemiz ve Kapadokya bölgemiz için en önemli lokomotif sektöründen biri olduğunu kaydederek, Fuarın hayırlı geçmesini diledi…

Özellikle Kapadokya'nın balon turları ve mağara otellerin ilgi odağı olduğu fuarda ziyaretçilere Kapadokya tanıtım CD kitap ve broşürleri ile yöresel lezzetlerimiz Kabak çekirdeği ve kuru üzüm dağıtılıyor.

Nevşehir Valiliği İl kültür ve Turizm Müdürlüğü önderliğinde Ankara’da 23-26 Mart tarihlerinde düzenlenecek 2017 Expo Ankara Fuarında Kapadokya, İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün yanı sıra KAP-HİB, Uçhisar Belediyesi, Göreme Belediyesi ve Ortahisar Belediyeleri ile yer alıyor.