Pandemi salgın sebebiyle turizm sektöründe en çok sıkıntı çeken emekçilerin başında turist rehberleri geliyor. Bu kapsamda TUREB (Türkiye Turist Rehberleri Birliği) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Tural ve beraberindeki heyet Nevşehir Turist Rehberler Odası üyesi rehberlerle buluşup pandemi sürecinde rehberlerin yaşadığı zorlukları değerlendirdi.

TUREB (Turist Rehberleri Birliği) tarafından Nevşehir Ticaret Borsası konferans salonunda düzenlenen toplantıya, TUREB (Türkiye Turist Rehberleri Birliği) Başkanı Suat Tural, İkinci Başkan ve İstanbul Rehberler Odası Başkanı Sedat Bornavalı, Aydın Rehberler Odası Başkanı ve TUREB Yönetim Kurulu üyesi Ozan Sayın, Çanakkale Rehberler Odası Başkanı ve TUREB Yonetim Kurulu Uyesi Adem Biçer, Nevşehir Turist Rehberler Odası (NERO) Başkanı Yunis Ünal ile Kapadokya bölgesinden rehberler katıldı.

Toplantı sonrası Nevşehir Turist Rehberler Odası üyesi rehberlerin meslekle ilgili beklentilerini ve sorunlarını dinleyen TUREB Başkanı Tural, mesleğin gelişimine yönelik yapılacak her türlü çalışmada ve projede Birlik olarak hazır olduklarını dile getirdi.