Uçhisar belediyesi belde de 125 bin metre karelik bir alanda bölgedeki sıcak hava balon firmalarına istihdam projesi hazırladı.

Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, daha önce ponza sektörü tarafından değerlendirilen, sonrasında toprak olarak değerlendirilmesi bir hayli güç olan 125 bin metre karelik alanda bölgede dağınık bir şekilde faaliyet gösteren sıcak hava balon firmalarının bir araya getirilmesi için bir planlama içerisinde olduklarını dile getirdi.
Projenin hayata geçirilmesi için ilgili bakanlıklardan onay alma sürecinin devam ettiğini söyleyen Başkan Karaaslan, turizm bakanlığından alınacak olan onayın ardından projenin hızla hayata geçirilmesi için çaba sarf edeceklerini belirtti.

Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, “Bizim Uçhisar mücavir alanında 500 dönüm, bir bölümü turizm lekeli arazimiz var. Memleketimizde bilindiği üzere önemli ekonomik değerlerimizden Ponza sektörümüz var. Söz konusu alanımızda daha önce ponza işletmeleri vardı. Ponza madeni çıkarıldıktan sonra burasının toprak olarak değerlendirilmesi de pek mümkün olmamış. Bilindiği üzere Kapadokya bölgesinin başkenti Nevşehir’de Ürgüp, Avanos,Ortahisar, Uçhisar, Göreme gibi turistik yörelerimizde balonculuk faaliyeti yürütülüyor. Ve bu sektör bölgeye önemli bir değer katıyor. Bu firmalar parça bölük bir şekilde bölgede faaliyetlerini sürdürüyorlar. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Turizm Bakanlığı ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü bu balon firmalarının özellikle gaz tankları nedeniyle bulundukları alanlarda bir risk oluşturdukları yönünde yaklaşım var. Söz konusu arazimizin balon firmaları için faydalı olabileceğini düşündük. 125 bin metre karelik alanımızın bölgemizde sıcak hava balonculuğu sektörüne tahsisi için gerekli bakanlıklarla yazışmalarda bulunduk. DSİ’nin, cezaevinin bölgede olması nedeniyle Adalet Bakanlığının, Tarım bakanlığının olurlarını aldık. Turizm bakanlığının ilk planlama koordinasyon kurulu toplantısında bu planlamamızın olurunu alırız diye düşünüyorum. 25 ayrı parselde balon firmalarımızın istihdam edilmesi konusunda söz konusu olurun alınmasının ardından gerekli girişimlerde bulunacağız” dedi.