İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Seyahat Acentacıları Birliği (TURSAB) tarafından İzmir Fuar Merkezi Expo'da bu yıl 8. si düzenlenen Travel Turkey 2014 Turizm Fuarı’nda yerli ve yabancı çok sayıda şirket ve bölge yerlerini aldı. Türkiye'nin doğusundan batısına kadar yaklaşık 50 ilin ve yüzden fazla turizm firmasının yer aldığı fuarda renkli görüntüler de yaşandı. Yerli ve yabancı çok sayıda katılımcının olduğu Travel Turkey 2014 İzmir Turizm Fuarı’nda Kapadokya Bölgesi de yerini aldı. Kapadokya bölgesi her yönüyle gelen ziyaretçilere tanıtıldı.

İzmir Travel Turkey fuarına Nevşehir'den Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç ve Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil katıldı.

Kapadokya standını ilk olarak Ak Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ziyaret etti. Aydın, Kapadokya’nın çok özel bir yer olduğunu söyleyerek katılımcılara teşekkür etti. Ardından İzmir Valisi Mustafa Toprak, Adana Valisi Mustafa Büyük ve Mersin Valisi Özdemir Çakacak ile birlikte Kapadokya standını ziyaret ederek bir süre sohbet etti. İzmir Valisi Toprak, Kapadokya bölgesini yakından bildiğini ve gezmekten, görmekten en çok keyif aldığı bir yer olduğunu söyledi. Kapadokya standının ziyaretçileri arasında Kültür ve Turizm Eski Bakanı ve İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay da vardı. İzmir ili Selçuk ilçesi Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı ve heyetinin de ziyaret ettiği stantta turizm açısından değerlendirmeler yapıldı.

 

Travel Turkey 2014 İzmir Fuarı’nın ikinci günü olan 5 Aralık Cuma günü Uçhisar Belediyesi Mövenpick Hotels & Resorts’da seyahat acentaları, tur operatörleri, yabancı misafir ve otel işletmelerini kokteylde buluşturdu. 18.00-20.00 saatleri arasında düzenlenen kokteyle ilgi oldukça yoğundu.

Kapadokya ve Uçhisar ile ilgili yapılan sunumun ardından konuşma yapan ev sahibi Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, katılımdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Kapadokya değerli bir destinasyondur. Ancak bu değeri ülkemize ve dünyaya tanıtmak konusunda hepimize çok büyük görevler düşmektedir, bunun hepimiz farkındayız. Sizler de bu konuda katkılar sağlıyorsunuz.

Her şeyden önemlisi Kapadokya’nın ve Uçhisar’ın lüks segmentte de yani iyi hizmet noktasında da gerekeni sağlayan bir destinasyon olduğu algısını oluşturmak bizim için çok önemli. Bugün ülke bazında baktığımızda Uçhisar bir marka haline gelmiştir. Sizlere seyahat severlerin ilgisini çeken ve satış rakamları yüksek olan üç tane kitaptan bahsetmek istiyorum. Birincisi “Ölmeden önce görmeniz gereken 100 yer, ikincisi ölmeden önce kalmanız gereken 100 otel ve üçüncüsü ölmeden önce yapmanız gereken 100 şey” dir. Bu kitapların hepsinde de Kapadokya; özellikle mağara odaları, balon uçuşları, diğer aktiviteleri ve Göreme Açıkhava Müzesi ile yer almaktadır. Dolayısıyla Kapadokya dünya çapında bir marka olmuştur. Bu markayı geliştirmek, daha da yaygın hale getirmek konusunda siz sevgili turizmci meslektaşlarımıza çok iş düşmektedir. Kapadokya’nın ve Uçhisar’ın öneminin farkındayız. Fakat tanıtım olmadan elinizdeki değerli ürünü yeterli şekilde pazarlayamazsınız. Dolayısıyla tanıtımın ne kadar önemli olduğunun da farkındayız. Bütün turizmci meslektaşlarımıza, kapımız daima açıktır. Ben de belediye başkanı olarak emrinizdeyim. Şimdiye kadar göstermiş olduğunuz ve bundan sonra da göstereceğiniz destekler için teşekkür ederiz” dedi.

Kokteyl programı Başkan Karaaslan’ın konuşmasının ardından Kayseri Erciyes A. Ş. Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler’in Erciyes Kayak Merkezi hakkında konuşması ve sunumuyla devam etti. Program konukların toplu anı fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.