Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde 1. derece doğal sit ve 1. derece arkeolojik sit alanı içerisindeki bölgede inşa edilen kaçak yapı yıkıldı.

Kapadokya bölgesinde binlerce peribacasının bir arada bulunduğu ve bu nedenle Perili Vadi olarak da bilinen Ürgüp ile Avanos ilçeleri arasında bulunan Devrent Vadisi yolu üzerinde, peribacaları yakınında yer alan bağ evi olarak inşa edilen kaçak yapı Ürgüp Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

Ürgüp'ün Ağıl Mevkinde 1. derece arkeolojik sit ve 1. derece doğal sit alanı sınırlarında daha önceden mühürlenen yapı, Ürgüp Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

1 katlı beton sıvalı yığma olarak inşa edilen bağ evi, 1. Derece arkeolojik sitler için “… korumaya yönelik bilimsel çalışmalar dışında aynen korunacak sit alanlarıdır. Bu alanlarda kesinlikle hiçbir yapılaşmaya izin verilmemesine…” hükmü yer almakta olup, kuruldan izinsiz yapılan uygulama söz konusu ilke kararı hükümlerine aykırı olduğu gerekçesiyle 2863 Sayılı Kanunun 9. Maddesi gereği yapının müze denetiminde kaldırıldığı ifade edildi.

Ürgüp Müze Müdürlüğü denetiminde Ürgüp Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince belediye iş makineleri ile Ürgüp İlçe Jandarma ekiplerinin gözetiminde kaçak yapının yıkımı tamamlandı.