2017 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Merkez Binası ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde uygulamaya konularak başlanılan Sıfır Atık çalışmaları, 12 Temmuz 2019 tarihinde yürürlüğe giren “ Sıfır Atık Yönetmeliği” ile tüm ülkede uygulanmaya başlandı. 

Bu kapsamda İl Müdürlüğünce öncelikle Kamu Kurumlarına ait tesisler ile Eğitim Tesislerinin sıfır atık sistemlerini kurmaları sağlanmış ve kamu kurumlarında Sıfır Atık Temel Seviye Belgesi düzenlenen kurum sayısı % 99’a ulaştı. Sıfır Atık belgelendirme çalışmalarının başlamasından günümüze toplam 544 belge düzenlenmiş olup ortak yönetimlerle beraber 607 tesis sıfır atık yükümlülüğünü yerine getirdi. 

Sıfır atık belgelendirme çalışmaları 100 oda üzeri turistik tesisler, akaryakıt istasyonları ve zincir marketlerde devam ediyor.  

100 oda üzeri turizm tesislerinden olan ve Sıfır Atık Sistemini otelinde kurarak, Teknik Elemanlara yapılan denetimlerde “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazanan Dinler Turizm Ticaret A.Ş.ye ait Ürgüp Dinler Hotel’e belgesini İl Müdür Mustafa Solmaz tarafından Dinler Turizm Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Kayakapı Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Dinler ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Royal Balon Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dinler’in katılımı ile Dinler Hotels Ürgüp Genel Müdürü Uğurhan Şaşmaz‘a teslim edildi.  

...