Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü’nün girişimleri ile daha önce Tokat ve Giresun’da yapilan çalıştay Kapadokya’da gerçekleştirilecek. Türkiye'nin en önemli ressamları uçhisar’ın doğal güzelliklerini tuvale yansıtacak 

Üç ülkeden 7 sanatçının katıldığı çalıştayda Ülkemizden; Ak Parti Giresun Milletvekili Sabri Özturk, Mümin Candaş ve Orhan Zafer, Azerbaycan’dan; Teymur Agalıoglu, Kırgızistan’dan;  Musman Taalay, Arslan Dukuev ve Talgat Bakoev'in katılacağı çalıştay 6 gün sürecek.

Açık hava peyzajları ile ülkemizde tanınan Teymur Agalıoglu’nun Uchisar’ı resimlemesinin çok büyük önem arz ettiğini söyleyen Başkanımız Osman Süslü: “Teymur hoca ve diğer ressamlarımız Uçhisar ve Kapadokya’nın dünyada tanıtımına önemli katkılar sunacaktır. Sanat evrenseldir toplumların kültürlerini birbirine aktarmada bir araç olduğu gibi medeniyet tasavvurunun olmazsa olmazıdır. Uchisar; turizm yoluyla diğer dünya kültürleriyle iç içe olan Kapadokya bölgesi sanatın en önemli kolu resim ile doğasını kalıcı kılmayı amaçladık. Bizim topluma karşı alt yapı, üst yapı gibi sosyal hayatın her alanında sorumluluğumuz olduğu gibi kültür ve sanat alanında da sorumluluğumuz var ve dünya mirası bir bölgeyi koruyorsak yeni nesillere de sanatla aktarmalıyız. Bu vesile ile çok kıymetli hocam Teymur Agalıoglu ve Türkiye Kırgızistan Dostluk Grubu Başkanı Ak Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk Bey ve diğer ressamlarımıza bizi kırmayarak Uçhisarımızda böyle güzel bir sanat çalıştayı yaptıkları için çok teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Çalıştay ile ilgili konuşan Çalıştay küratörü ressam Orhan Zafer:  “Uzun süredir ülkemizin farklı coğrafyalarında birlikte açık havada resim yaparak eserler üretiyoruz.7 sanatçıdan oluşan TabiART isimli grubumuz Mart ayında Ankara’da yapılacak olan ARTANKARA Çağdaş Sanatlar Fuarında yer alacaktır. Burada Uçhisarın güzelliklerini sanatseverlerin ilgisine sunacağız” Dedi.