Kapadokya'ya yoğun yılbaşı talebi

Gerek Jeotermal tesisleriyle Kaplıcalar mekanı Kozaklı gerekse Yeraltı kentleri ve kiliseleri ile doğa ve kültür inanç açısından Dünyanın önemli Turizm merkezilerinden Kapadokya her zaman olduğu gibi yine büyük talep görüyor.

Kapadokyada yılbaşı tataili için Tur paketlerinin büyük kısmı satıldı.

Kapadokya da Turizm sektörünün önemli isimleri yılbaşında tatil talebinde artış yaşandığını söylüyor. Vatandaş yurtdışı turlarda en çok Roma’yı tercih ederken, yurtiçinde ise tarihi,doğası ve 4 mevsim muhteşem görselliği ile ve altarnatif turizm çeşitliliği ile Kapadokya bölgesine yöneldi.

 

Kapadokya bölgesinde yılbaşı hazırlıklarını sürdüren turistik konaklama tesislerinde, rezervasyon oranı yüzde 90'a ulaştı.

 

Göreme Turizm Geliştirme kooperatif Başkanı Mustafa Durmaz, ABD başta olmak üzere Fransa,Brezilya,Rusya, İtalya, İspanya ile Japonya ve bazı Uzakdoğu ülkelerinden yılbaşı için Kapadokya bölgesine yönelik rezervasyonların yoğunlaştığını söyledi.

"Yılbaşına özel paket programlar sunulacak" Kapadokya bölgesindeki Kültür ve Turizm Bakanlığı işletme belgeli turistik konaklama tesislerinin, misafirlerine, yılbaşına özel paket programlar sunacağını da söyleyen Durmaz, daha renkli bir yılbaşı kutlaması için turistik tesislerdeki hazırlıkların yoğun şekilde sürdüğüne de değindi.