UYANIŞTAN DİRİLİŞE

Tarihimizi, acımızı, kederimizi sevincimizi unutmak konusunda söylemler mevcut,

birazda haklılık payı yok değil. Konuya nerden başlayım derken iki gün öncesi aklıma geldi bir AVM de genç kardeşlerimiz Seyit Onbaşı konulu bir tiyatro oyununun biletlerini satmaya çalışıyorlar. Genç kardeşlerime yöneldim tiyatro oyununun konusu ‘‘Seyit Onbaşı’’ hakkında onları incitmemek adına bilgi almak istediğimi söyledim. Aldığım cevaplar çok üzücü idi kısacası bu kişi hakkında hiç bilgi sahibi değillerdi. Burada ki eksikliği o kardeşlerime yüklemiyorum, oyunu organize edenlerin bu genç kardeşlerimize ne iş yaptıkları konusunda işin teması hakkında en azından yeterli bilgiyi vermeliydiler. Ancak şunu da belirtmeliyim ki bizler genç yaşlı demeden tarihimizi öğrenmek gibi bir ödevimiz olmalı ki geleceğimizi kuralım.

Tarihimizin belirli dönemlerinde 15 Temmuz hain darbe girişimi gibi saldırılara maruz kaldık bu girişimlerin sonucunda maalesef başarılıda oldular. Yüzlerce insan haksız ve hukuksuz ca öldürüldü mücadele esnasında yüzlerce binlerce Şehit verdik. Hürriyet, Barış, Özgürlük, Demokrasi isteriz kisvesi adı altında bu millete ihanet ettiler. Bu kelimeler özü anlamında çok güzel şeyler ifade ediyor ama bu kelimeleri özü anlamında kullanmadıkları, maske, karanlık, kaos, kargaşa itibarsızlaştırma için kendilerinin argümanı oldu. Örneklemek gerekirse Sultan Abdülhamid’e açmış olduğu Tıbbı ye mektebinde kandırılmış, beyni yıkanmış öğrenciler tarafından ilim, irfan, bilgi bu ülkede yok diyerek karşı çıkmaları gibi. Hal bu ki karşı geldikleri protesto ettikleri insan o ilim yuvasını inşa etmişti. O seviyeye gelmiş bir tıbbiye öğrencisi bunu bilmez mi? elbette bilir yukarıda söylemiştim anlamının dışındaki kullanılan kötü emelleri için bir maske olan Hürriyet, Barış, Özgürlük, Demokrasi gibi sözlere aldanışları. Rivayet edilir kesin bilmemekle birlikte Başbakan Sayın Adnan MENDERES’ e özgürlük istiyorum diye yakasına yapışmak gibi. Ülkede özürlük o kadar fazla ki Başbakanın yakasına yapışıyorsun. Dediğim gibi rivayet inşallah bu ülkenin Başbakanın yakasına yapışılmamıştır. Fazla uzaklara gitmeyelim yakın tarihimizde Hürriyet, Barış, Özgürlük, Demokrasi gibi sözleri ağzından düşürmeyen sözüm ona aydınlar, sanatçılar, milletvekilleri, gazeteciler vb gibiler bu ülkeye ihanetin bedeli olarak sığındıkları ülkelerce hizmetlerinin (ihanetin) karşılığında ödüllendirildiler. Sonuç olarak bu ülke uyandı ve dirilişe geçerek 251 Şehit ve Binlerce Gazi vererek ülkenin birliğini vatanın bütünlüğünü korudu bayrağını indirmedi.

15 Temmuz 2016 yılı yani 6 yaşında olan bir evladımız şimdi 12 yaşında, 12 yaşında olan ise 18 yaşında. Eğer araştırma, sorgulama, öğrenme yoksa yukarıda bahsettiğim unutma ve umursamama kelimeleri olumsuz anlamda benliğimize dimağımıza yerleşiyor. Bu olumsuzluk kimi zaman kalıcı oldu kimi zaman kalıcı olmadı dilerim kalıcıda olmaz bunun örneği 15 Temmuz bu millet uyandı ve dirilişe geçti. 15 Temmuz hain darbe girişimi bu ülkede birçok kurum ve kuruluşun, ferdin uyanışı ve dirilişine şahitlik ettik. Söz konusu birlik ve beraberlik ise ekonomi geri planda kalır ancak maliyetini düşünürsek refah ve huzurumuz için ülke ekonomisi de bu hain darbe girişimi nedeniyle sıkıntı çekmiştir.

Unutmayalım Özgürlük, Barış, Demokrasi getirmek istedikleri ülkeler hemen sınır komşumuz Irak, Suriye, Libya, Afganistan gibi ülkelerde kan, gözyaşı, ölüm, fakirleşme, yıkılmış şehirlerin dışında bir şey getirmediler, getirmezlerde çünkü onlara kendi istediklerini yapacak bir idareye ihtiyaçları vardır, kendilerine biat etmeliler onlar sadece kendi ülkelerinin mutluğunu refahını düşünür senin ülkeni ise sadece hizmetkarı olarak görür ve bu şekilde bu süslü kelimeler ile kandırır. Bunu gerçekleştirmek içinde senin iktidar hırsından zaafından çok iyi faydalanır ve kullanır. Milli Şair Mehmet Akif Ersoy ne demişti ‘‘Allah bu Millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’’ Allah bir daha bu Millete 15 Temmuz, 28 Şubat, 12 Eylül, 27 Mayıs darbe ve girişimlerini yaşatmasın.

Şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum Gazilerimize acil şifalar diliyorum.

İhsan BİÇKİN

14.07.2022

[email protected]