KAPADOKYA OLARAK JAPON TURİST MOİ'Yİ KORUYAMADIK. ÜZGÜNÜZ...

Bu haftadaki köşe yazımda sizlerle 
Avrupa Birliği Proj. Dış. İliş. Merkezi Genel Koordinatörü Değerl şahsiyet Serkan Başar ın tüm duygularımıza tercüman olan bir yazısını sizlerle paylaşmayı uygun gördüm...İşte insanda derin düşünceler uyandıracak Başar'ın o yazısı...

İnsanlıktan nasibini almamış bir şerefsiz, bir sapık, bir cani…
Bütün emekleri alt üst etti.

Yabancı medya kuruluşları bu olaydan öyle malzemeler çıkardı ki..
Kimi “Japonlar, 2020 olimpiyatlarının ilk kurbanını Türkiye’de verdi” dedi.

Kimi “Seri katil olabilir, bölgeyi terkedin” diye seslendi.

Sadece Japon dostlarımıza değil, tüm dünyaya bu olayın bölgemiz ve bölge halkıyla yakından uzaktan bir alakası olmadığını, insanlıktan nasibini almamış bir şerefsiz, bir sapık, bir caninin yaptığını farklı metotlarla anlatmamız gerekiyor.
Yıllardan bu yana güzel ilişkiler kurduğumuz Japonya ile böyle bir olayla karşı karşıya kalmamız çok üzücü. 

Anlamakta güçlük çektiğim tek konu ise güvenlik tedbirleri… Geçenlerde Hindistan’da girdiğimiz er yerde 3-4 aramadan geçtik. Sigara ve çakmak bile almadılar gezdiğimiz yerlere. Bizim insanımız için bu kadarına da gerek yok ama bu kadar da boş bırakmak hiç doğru değil… İlla ölümlü bir vaka mı olması gerekiyordu anlayamıyorum.

Bugün Kültür Turizm İl Müdürünü ön saflarda görüyorum protestolarda. Bu iş inatla olmaz. Bu iş sevgiyle olur. Yapamıyorsan bırak artık. Acaba protestolarda kendini sorguladın mı, Kültür ve Turizm Bakanlığına, Valiliğe, Belediye Başkanlıklarına ve diğer yetkililere “Kültür Turizm İl Müdürü” olarak bölge değerleri ve insanının güvenliği için bir proje götürdün mü inan merak ediyorum…

Bugün basın açıklaması yapan STK temsilcileri çok güzel söyledi: "Yetkilileri göreve davet ediyoruz. Alan Kılavuzluğu değil, güvenlik istiyoruz" 

Artık herkesin kendisini sorgulama zamanı gelmeli. İstediğimiz kadar Kapadokya’yı Brezilya’da, Japonya’da, Amerika’da, Hindistan’da orada burada tanıtalım, böyle bir olayı ne Türkiye ne bölgemiz bir daha kaldıramaz. 

Japon halkından Moi'yi koruyamadığımız için binlerce kez özür diliyoruz.

Serkan Başar
Avrupa Birliği Proj. Dış. İliş. Merkezi Genel Koordinatörü