VEKÂLETLE KURBAN İBADETİNDE NİÇİN DİYANET VAKFI TERCİH EDİLMELİ?

Geçen yıl kurban bayramının ilk günü akşama doğru telefonuma gelen mesajla yaşadığım mutluluğu tarif edemem. Mesaj Diyanet Vakfımızdandı: ”Kurbanınız Kenya ülkesinde kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılmıştır. Allah kabul etsin.” Kurbanımı Kenya’ da ki kardeşlerime ulaştıran Diyanet Vakfı’ mızaşükranlarımı arz ederim.

Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız; dünyanın ihtiyaç duyulan her yerine, din, dil, ırk, mezhep, meşrep, farkı gözetmeksizin yardım elini uzatmaktadır. Yarım asra yakın süredir iyilik yolunda yürüyüşünü sürdüren Diyanet vakfımız Ülkemizde1,003 Şube ile toplam 149 Ülkede faaliyet göstermektedir.

Milletimizin gönülden bağışladığı emanetleri mazlum ve mağdurlara ulaştırarak gönül köprüleri kurmaya devam etmektedir. Farklı coğrafyalarda savaş, açlık, susuzluk ve hastalıkla mücadele eden “Yok mu bir yardım eli” diye bekleyen insanlığa milletimizin yardım elini ulaştırmaktadır.

KURBANLARIMIZ DİYANET VAKFI GÜVENCESİNDE

Keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak, bu ibadetin dini hükümler doğrultusunda ve amacına uygun şekilde ifasını sağlamak için “Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde” vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu düzenlenmektedir.

DİNİ ESASLARA UYGUN GÜVEN VE EMANET BİLİNCİ İLE HAREKET EDİLMEKTE

Her yıl Diyanet İşleri Başkanlığımızla işbirliği içerisinde dini esaslara uygun, güven ve emanet bilinci ile hareket ederek dünyanın dört bir yanında kurban sevincini kardeşlerimizle birlikte yaşamaktayız.

ORGANIZASYONUN TÜM SÜRECLERİ ADIM ADIM TAKİP EDİLMEKTE

-Kurmuş olduğu profesyonel ve teknolojik alt yapı ile her bir bağışçıyı ve her bir kurbanı adım adım takip etmekte,

-Vekâletle kurban organizasyonunun tüm süreçlerini bizzat gönüllü ve görevlileri nezaretinde yürütülmektedir,

-Dini esaslara uygun bir şekilde keserek dağıtımı yapılmaktadır.

2020 YILI TOPLAM 75 ÜLKE VE 315 BÖLGEDE 557.311 HİSSEYE ULAŞILMIŞTIR

Türkiye Diyanet Vakfı “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” temasıyla düzenlediği 2020 yılı vekâletle kurban kesim organizasyonu kapsamında kendisine emanet edilen 557.311 hisse kurbanı yurtiçinde 430 il ve ilçe merkezinde, yurtdışında ise yoksulluk ve krizlerin yoğun yaşandığı Afganistan, Suriye, Irak, Filistin ve Arakan başta olmak üzere Afrika, Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri, Kafkasya, Uzakdoğu ve Güney Amerika’nın da aralarında bulunduğu 75 ülke, 315 bölgesinde keserek hayırseverlerimizin emanetlerini kardeşlerimize ulaştırmıştır.(https://tdv.org/tr-TR/)

DİYANET VAKFI YOKSULLARIN, KİMSESİZLERİN, CARESİZLERİN UMUDU VE SEVİNCİ

Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız Sosyal yardımlardan eğitime, camilerin inşasından gönüllerin inşasına kadar birçok alanda hayrî çalışmaları aralıksız sürdürmektedir. Müslüman azınlıkların, savaşlara, işgallere, afetlere maruz kalanların, yoksulların, kimsesizlerin, çaresizlerin umudu ve sevinci olmaktadır.

Bizlerde bu iyilik seferberliğine destek olarak kurban ibadetimizi ifa ederken mahzun ve mağdur gönüllere bayram coşkusu yaşatalım. Vekâletle kurbanlarımızı da Türkiye Diyanet Vakfımıza emanet edip ihtiyaç sahiplerini sevindirelim.

Rabbim kendisine yakınlaşmaya vesile olan Kurbanlarımızı makbul, KurbanBayramımızı mesrur ve mübarek eylesin.

HÜSREV ÖNDEGELEN