“Yalan Değil, Kanal İstanbul”

Yalanın, yalancının, algının, şantajın, montajın kol gezdiği günümüzde selam verseniz karşı taraf yalan anlıyor. Yalanın bilimsel yayılmasını inceleyerek, müsilaj etkisiyle zihinleri kaplaması gelecek adına ürkütücü, günümüz içinse korkunçtur.

11 yıl önce temelleri Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan “Kanal İstanbul”; bir vizyon, yüzyıl, geleceğe atılan köprü, atalardan yadigar icraat kabiliyetinin vücut bulmuş hali olacaktır. İstemezükçüler kimseyi şaşırtmıyor. Bu devasa projeyi de istemiyorlar, neden istemedikleri de herkesçe aşikar zaten. İsteseniz de istemeseniz de, Türkiye büyüyerek ve güçlenerek yoluna devam edecek inşallah.

Çevre mühendisliğine soyunan sözüm ona çevreciler için de bir müjde vermek isterim. Kanal İstanbul, çevreci bir projedir. Çevre düzenlemesi, rekreasyon alanları, planlı yapılaşma, modern alt ve üstyapı çalışmalarıyla önümüzdeki yüzyılın ışığını güçlü Türkiye için gösterebilecek bir projedir. Kanal İstanbul, dünyanın gözbebeği İstanbul’un güzelliklerine altın bir gerdanlık daha katacaktır.

Tehdit, şantaj, ötekileştirme dili aziz Türk milletimize mi yoksa Türkiye’ye yönelik mi? İstemeyenler bu tehditleri savururken milleti hedef aldıklarını acaba idrak edemiyorlar mı? Devlete, millete hizmet üretmek için çalışan kadrolar bu devasa projeleri evlatlarına miras bırakacaklar, tabii ki aziz milletimizin geleceği tüm evlatlarımıza miras kalacak projelerdir bunlar. Akıldan, vicdandan, izandan uzak dolayısıyla toplumla ters düşmek kime ne fayda sağlar? Efendiler, yerli ve milli olmak sadece siyasi görüş tabiri değildir; Türkiye’nin ortak çıkarları çatısı altında birlikte buluşabilmektir.

Devlette devamlılık esastır. 19 yıllık iktidarın projesi olarak görmek sığ düşünceden öteye geçemez. Tabii böyle projeler de her iktidara nasip olmaz. Allah, emeği geçen herkesten ayrı ayrı razı olsun. Bu emektar yiğitler hak vuku bulduğu vakit, öldüklerinde bu eserler Allah’ın izniyle ölmeyecek; insanlığın ortak mirası olarak tüm canlılara hizmetini sürdürecektir.

Bu sözlerimi okuduktan sora taraf olmakla beni suçlayabilirsiniz. Cevabımı sizleri düşündürmeden paylaşmak isterim; evet, tarafım ancak milletimin ve devletimin yani güçlü Türkiye’den yana tarafım. Kalınız sağlıcakla…

Metin SAKINÇ

Eğitimci-Yazar