Hem çalışkanlığı hem de dürüstlüğü ile Almanya’daki gurbetçilerin sevgisini ve saygısını kazanan Nevşehirli gurbetçi hemşehrimiz Yüksel Dükan, Türkiye ile ilgili gerçekleştirilen kültürel etkinliklerin en önemli destekçilerinden.  

Yaklaşık 24 yıldır Almanya’da işveren konumunda hizmet veren Yüksel Dükan, Niederberg bölgesinde yerel sanayi şirketlerinin personel ihtiyacına da önemli ölçüde katkılar sağlıyor.
 
Oldukça genç yaşta vatanından ayrı kalan Dükan, bu hasreti ülkesinin kültürüne sağladığı katkılar ile bir nebze olsun dindirmeye çalışıyor.  Milliyetçi, ülkesine ve milletine bağlı, saygın bir iş adamı O… Bugüne kadar bu tavrından hiçbir şekilde taviz vermemiş. Almanya ile Türkiye arasında hem ekonomik hem de sosyal bir bağ kuran Dükan ’a sadece Türkiye değil, Azerbaycan da minnettar. Öyle ki; Azerbaycan Vektör Uluslararası İlimler Akademisi, kültür ve sanata yaptıkları katkılardan dolayı fahri doktora unvanı vermiş.
 
Türkiye, böylesine vatanperver bir iş adamına sahip olduğu için çok şanslı.  Avrupa ülkelerinde Yüksel Dükan gibilerin sayısı artsa, artmasına katkıda bulunulsa, inanın gurbetçiler kendilerini yalnız ve çaresiz hissetmez.  Bildiğiniz üzere yıllardan bu yana Avrupa, Türkiye’ye karşı kin ve nefret tohumu ekiyor. Bir taraftan insan hakları, demokrasi ve özgürlük masallarını uydurup, bir taraftan da kendi evlerindeki faşizmi görmezden geliyorlar.  Hâl böyle olunca, gurbetçilerimiz kendilerini yalnız ve çaresiz hissedebiliyor.  İşte böyle bir durumda Yüksel Dükan gibi değerler, iki ülke ilişkileri arasında kilit bir role sahip oluyor.  Hem Alman hem de Türk halklarının boğazına geçirilmek istenen siyaset urganını çekip çıkarıyorlar. Elbette bu süreç öyle kolay bir şey değil.  Bunu yaparken elleri de kanıyor, gönülleri de…

Almanya Kapadokya Kültür Derneği ve Avrupa Nevşehirliler Platformunun daimî üyesi olan Yüksel Dükan; sadece sanata değil, Türkiye’nin turizmine de önemli katkılar sağlıyor. 11. Uluslararası Kapadokya Şiir ve Kültür Şöleni etkinliklerine, ülkemizde ozan geleneğinin yaşayan en kıymetli temsilcilerinden Hilmi Şahballı’yı çağırmış, gurbetçilere türkü ziyafeti sunulmasına katkı vermişti.  Anadolu’ya olan aşkını ve sevdasını Anadolu ozanı ile göstermişti.            
 
Her fırsatta Anadolu kültürünü yaşatan, yaşaması için çaba gösteren bir şövalye O!  Kendisi tam bir Nevşehirli ...

Türkiye, böylesine vatanperver bir iş adamına sahip olduğu için çok şanslı.  Avrupa ülkelerinde Yüksel Dükan gibilerin sayısı artsa, artmasına katkıda bulunulsa, inanın gurbetçiler kendilerini yalnız ve çaresiz hissetmez. Hem Türkiye’de hem de Almanya’da kültür, turizm ve ekonomi elçiliği görevini hiçbir maddi karşılık gözetmeden sürdüren değerli iş adamımıza memleketi Nevşehir’den kucak dolusu sevgiler.  


Yazan: Eyüp Koçak
Kaynak:http://www.antalyasonhaber.com/