Türkiye’nin Afrin’i terörden temizlediği Zeytin Dalı Harekatı’nın başlamasının üzerinden üç yıl geçti. 20 Ocak 2018 tarihinde başlayan harekatın 46. gününde (16 Mart 2018) Nevşehirli kahramanımız Uzman Çavuş Zeki Didinmez bu harekatta gazi olan Mehmetçiklerimizden sadece biri.

‘’Şehit Nurlanmış, Gazi Onurlanmış Askerdir.’’ 

16 Mart 2018 tarihinde TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesinde terör unsurlarına yönelik başlattığı operasyonda sol ayağını kaybederek gazi olma şerefine ulaşan Nevşehirli Uzman Çavuş Zeki Didinmez'in bugün 3.yıl dönümü...

Didinmez: "Askerler vurulunca değil, unutulunca ölür"

Afrin Gazisi Nevşehirli Kahramanımız Zeki Didinmez sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında duygularını şu cümlelerle ifade etti; "Bugün Suriye'nin Afrin ilçesine bağlı Dermaşkanli köyünde yaralanıp Gazilik mertebesine ulaşmamın tam 3. Yılı... Bazen kelimelerin kifayetsiz kaldığı zamanlar vardır bu günde benim için öyle Birgün... Bu şanlı ve kutlu mertebeye beni ulaştıran Allahıma ne kadar şükretsem azdır. Bu günümü hatırlayıp gerek arayarak veya mesaj atıp yanımda olduğunu hissettiren herkese teşekkür ederim. Allahım görev yapan tüm emniyet Teşkilatımız ve Askerlerimizi korusun inşaallah. Komandolar vurulunca deil unutulunca ölürler..." dedi.

Unutulmasın ki hala hazırda ama Ankara'da ama evinde tedavi gören Nevşehirli askerlerimiz var. Şehit ailelerimiz var. Bizler, gaziler yada şehit aileleri unutulunca ölürüz. Benim tek arzum, hiçbir zaman onları unutmayalım. Her şey maddiyat değil. Manevi olarak gelip halimizi hatırımızı sorup, bizlerle sohbet etmelerini istiyoruz. Zira "Askerler vurulunca değil unutulunca ölür"...  " 

Zeytin Dalı Harekatının gazilerinden Nevşehirli Zeki Didinmez harekatın 3. yıldönümünde destansı hikayelerini anlatarak, vatan için canlarını da vermeye hazır olduğunu söyledi.

Vatan için canını hiçe sayan gazimiz Zeki Didinmez, 20 Ocak 2018 günü saat 17.00’de başlayan harekatın üçüncü yıldönümünde destansı hikayelerinin kahramanları olarak tarihe not düştüler.

Zeki Didinmez diyor ki: "Ezan dinmez, bayrak inmez, vatan bölünmez..."

Uzman Çavuş Zeki Didinmez (24) Afrin'in Dermaşanlı köyünde teröristlerin tuzakladığı EYP'nin infilak etmesi sonucu sol bacağını kaybetmişti. Nevşehir'de yaşayan gazimiz, "Harekatın 46. gününde, 16 Mart sabahı yağmur başlayınca teçhizatımız ve silahlarımızı korunaklı bir yere koyalım dedik. Bastığım yer tuzaklıymış. Bacağımı kaybettim.  O gün vatanım için şeref madalyasını taktım. Gerekirse canımı da seve seve vermeye hazırım" dedi.

Gaziliğin çok büyük bir onur ve gurur kaynağı olduğunu söyleyen Didinmez, bu süreçte kendisini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti. 

Bu millet sizi unutmayacak

"Ölüm bize ne uzak bize ne yakın ölüm.

Ölümsüzlüğü tattık bize ne yapsın ölüm."

**

Zeytin Dalı Harekatı'nda gazilik ünvanına ulaşan Nevşehirli Afrin Kahramanı Zeki Didinmez. Afrin'e giderken Bedir’in Aslanları gibiydi. Çanakkale'de Seyit Onbaşı, Kosova'da Sultan Murat gibiydi..

**

Afrin Harekâtı’nın 46. günüydü. Korkularından yüz yüze savaşmaya cesareti olmayan hain teröristler sisli hava da kurdukları o alçakça tuzağa kahraman askerimizi düşürmüştü. Ama o hainler tarihe geçecek bir direnişle karşı karşıya kaldılar... Çünkü onlar ölümsüzlüğü tatmış birer gerçek kahramanlardı... Ve Mehmetçik, hainlere sert bir tokat vurdu... 

***

İşte, Kahraman gazimiz Zeki Didinmez "Vatan için, Bayrak için, Devlet için ve Millet için" bacağını vermişti. Böyle bir kahramandı Nevşehirli Uzman Çavuş Zeki Didinmez... Bugün Afrin Gazimiz Nevşehirli Uzman Çavuş Zeki Didinmez'in bu mertebeye ulaşmasının  tam 3. Yıldönümü.  Koskoca üç 365 gün yani 3 yıl bizim için çok hızlı geçti. Ama Didinmez ailesi için zaman durmuştu…

Sözün bittiği yerde Vatan ve millet sana minnettardır Reis... 

Nevşehir ve Tüm Türkiye Seninle Gurur Duyuyor!

’’Bu topraklar aziz şehitlerimizin aziz ruhları tarafından bize emanet edildi. Bu topraklarda yaşamanında bedeli var elbette. Dolayısıyla bu cennet vatanın bedeli şehitlik ve gazilik olmuştur. Şehitlik ve gaziliğin bedeli de ölçülemez. Ancak Cennet'le mükafatlandırılır. İşte Nevşehirli kahramanımız Zeki Didinmez ve diğer tüm kahramanlarımızda zaten en büyük mertebeye ulaşmışlardır. Bundan daha büyük bir mertebe olamaz. Anneniz annemiz, babanız babamız kardeşiniz kardeşimizdir. Bu şehir ve bu ülke seninle gurur duyuyor Zeki kardeşim..."

Hakkını Helal Et Kahramanım!

'Gazilerimize sahip çıkmak milli bir görev ve toplumsal borcumuzdur'...Bu topraklar üzerinde attığımız her adımda, aldığımız her nefeste gazilerimizin ve şehitlerimizin hakları vardır. Bu bakımdan, şehit yakınlarına ve gazilerimize sahip çıkmak hepimiz için milli bir görevdir. Bu vesile ile ülkemiz için canını ortaya koyan Nevşehirli Yiğidimiz Kahraman Gazimiz Zeki Didinmez nezdinde tüm Gazilerimize, bir hatamız bir eksikliğimiz olmuşsa hakkını helal etmesini rica ediyoruz.

Nevşehirli Uzman Çavuş Zeki Didinmez'in gazi oluşunun üçüncü yıldönümünde kendisine ve kıymetli ailesine sevgi saygı ve dularımızı gönderiyoruz.