İstanbul Büyükşehir Belediye eski Başkanı Kadir Topbaş, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.  16 Kasım'dan bu yana koronavirüs tedavisi gören Kadir Topbaş'ın cenazesi 14 Şubat Pazar günü öğle namazı Fatih Camii'nden kaldırılacak.

Uzun süredir hastanede korona tedavisi gören eski İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın hayatını kaybetmesi üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bir çok siyasi ve ünlü isim taziye mesajlarını paylaştı.

Acı haberi alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabı üzerinden "İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı, kıymetli yol arkadaşımız Kadir Topbaş'ın vefatını derin bir teessürle öğrendim. Kadir Bey'i, İstanbul'a ve ülkemize kattıklarını unutmayacağız. Kendisine Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı diliyorum." mesajını paylaştı.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de yayımladığı taziye mesajında, "Kadir ağabeyimiz, eski İBB Başkanımız Kadir Topbaş Rahmet-i Rahman'a kavuştu. Cenab-ı Allah mekanını cennet eylesin. Ailesine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun." dedi.