İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, Kızılay Haftası münasebetiyle Kızılay Nevşehir Şubesine ziyarette bulundu.

29 Ekim - 04 Kasım tarihleri arası kutlanan Kızılay Haftası dolayısıyla İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, İl Müftü Yardımcıları Dr. Ahmet Özvarinli, Nurcan Solak ve Selami Kurt, Din Hizmetleri Uzmanı Adem Aydın ile birlikte Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek’i makamında ziyaret etti.

Tüm Kızılay çalışanlarının haftalarını tebrik eden Müftü Altunkaya, Başkan Civelek ve yönetim kurulu üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kızılay Başkanı Civelek'te, ziyaretlerinden dolayı Müftü Altunkaya ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

Ziyaret sonrası kan bağışının önemi hakkında açıklama yapan İl Müftüsü Altunkaya, şunları kaydetti;

"Kan bağışı hem ahlaki hem dini açıdan önemli"

Karşılıksız olarak yapılan kan bağışının hem insani, hem ahlaki, hem de dini açıdan çok önemli olduğunu belirten Müftü Altunkaya, bir Müslüman’ın; dini, dili, milliyeti, ırkı ve rengi ne olursa olsun yaşamak için ihtiyaç duyan bir kişiye kan vermesinin büyük önem taşıdığını söyledi.

Dini kurallara göre bir başkasının sıhhate kavuşmasının yanında kendi sağlığı açısından da kan vermesinde yararlar bulunduğunu vurgulayan Altunkaya, “Sevgili Peygamberimiz tedavi amacıyla olduğu gibi kişinin kendi sağlığı için de kan vermesini tavsiye etmiştir” diye konuştu.

Altunkaya, “Karşılıksız olarak yapılan kan bağışı hem insani hem ahlaki, hem de dini açıdan çok önemlidir. İnsanlar arasında kan bağışlama alışkanlığı oluşması gerekir. Çünkü bir insan kan verecek ki yeri geldiğinde kendisi veya yakınlarına kan bulabilsin. Bunun için herkes çevresine kan bağışının kutsallığını ve yararını anlatmalı ve bunun için öncelikle kendisi kan vermelidir. Unutmamalı ki bir Müslüman diğer bir insanın bu konuda ki sıkıntısını giderirse Yüce Allahın da onun bir sıkıntısını mutlak surette giderir. Allah rızası olduğu sürece insanın yaptığı her iyilik fazlasıyla karşılık görür” dedi.

Kan bağışında bulunarak hayat kurtarmanın bir insanlık görevi olduğunu belirten Altunkaya, “toplumsal dayanışmaya ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde siz değerli kan bağışçılarımızı Türk Kızılay Kan Bağışı Noktalarına davet ediyoruz.” dedi.