Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek, "Önümüz Kurban Bayramı biz hiçbir zaman bize bağış yapın demiyoruz. Kurban bir bağış değil, bir ibadettir, dinimizin gereğidir.” dedi.

Kızılay Vekalet Kurban Bağış Standlarını ziyaret edip gönüllere teşekkür eden Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek, Pandemi dönemi ve Ramazan süresince gerekse kurban bağış standında gecesini gündüzüne katan bütün gönüllü Genç Kızılay’ımıza ve Kızılay Kadın’a teşekkür etti.

Şube Başkanı Civelek, Yaklaşan Kurban Bayramı münasebetiyle Başta ülkemizdeki ve dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerinin kalplerinde sıcak bir iz bırakabilmek için Kurban bağışlarınıza ve kıymetli yol arkadaşlığınıza ihtiyacımız var. Diyerek yurt içi 1.050 TL,  yurt dışı 850 TL, adak 1.050 TL olarak belirlendiğini söyledi.

Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek, Türk Kızılayı olarak her yıl olduğu gibi bu yılda vekaletle kurban bağışı aldıklarını belirterek, vekaletle kurban kestirmek isteyen herkesi Kızılay Nevşehir Şubesi’ne davet etti.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban bağışında bulunacak vatandaşları kurban bağış standlarına ya da Kızılay Şubesi’ne beklediklerini belirten Civelek, isteyen vatandaşların da Kızılay'ın Nevşehir şubesi hesaplarına bağışta bulunabileceklerini kaydetti.

Nevşehir Türk Kızılay’ı Et ve Süt Kurumuyla anlaşarak topladığı kurban etlerini konserve kavurma ve kıyma yaparak bir yıl boyunca dağıtımını gerçekleştirecek. Vekalet Kurban Bağışı almak için iki AVM iki Çarşı merkezi olmak üzere dört adet Bağış Kabul Standı açtı. Bu standlarda kurban bağışlarını kabul ediyor.

Ülkemizdeki ve dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Kızılay, Kızılay modeli sayesinde kurban etlerini de yüzbinlerce mazlumun sofrasına ulaştıracak. Kurbanlıklar, veterinerler tarafından seçilerek, modern kombinalarda, vekalet sahiplerinin isimleri okunarak, İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecek" şeklinde konuştu.

Vekalet yapılan kurbanlıkların yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını da belirten Civelek, "Kurban etlerinden elde edilecek kavurma, konserve haline getirilerek 800 gramlık, 5 kilo gramlık ve 10 kilo gramlık kutulara konulacak. Kavurma konserveleri Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Kavurma konservesinin yanı sıra anlık ve aş evlerinde de dağıtımlar yapılacak" ifadelerini kullandı.
 

İRTİBAT: 0 552 168 18 04 Siz bizi arayın, biz bulunduğunuz yere gelelim ve Vekâlet kurban bağışınızı kabul edelim.