Nevşehir Belediyesi tarafından Mevlid Kandili nedeniyle Alibey Cami’de vatandaşlara şerbet, kandil simidi ve lokum dağıtıldı.  

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, iki cihan serveriYüce  Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa(S.A.V.)’in  doğumunu içine alan haftayı Mevlid-i Nebi Haftası olarak ilan etmesi nedeniyle Nevşehir  İl Müftülüğü tarafından düzenlenen ‘Mevlid Kandili Özel Programı’ yatsı namazı öncesinde Alibey Camii’nde yapıldı.

Nevşehirli vatandaşların büyük ilgi gösterdikleri Mevlid Kandili özel programı namaz sonrası İl Müftüsü Yakup Öztürk tarafından yaptırılan dua ile son buldu. Program bitiminde ise;  Nevşehir Belediye Başkan Vekili Ersan Erkut ve belediye personellerince vatandaşlara şerbet, kandil simidi ve lokum ikram edildi.

Geceye yurt dışı programı dolayısıyla katılamayan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ise; yayımladığı mesaj ile Nevşehirlilerin ve tüm İslam aleminin kandilini kutladı. Arı mesajında, “MevlidKandili’nin ülkemizden başlayarak bütün İslâm âleminde ve tüm dünyada şefkat, sevgi, adalet, mutluluk ve huzur ikliminin hâkim olmasına vesile olmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle İslam âleminin, aziz milletimizin ve Nevşehirli hemşerilerimin, Mevlid Kandil’ini kutlarım" dedi.