Nevşehir'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkan ve karantina kurallarına uymayarak sokağa çıkan 19 kişi, Kredi Yurtlar Kurumu yurduna götürüldü.

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir'de Covid-19 pandemisi ile ilgili alınan tedbirler kapsamında karantina sürecine uymayan 19 kişi daha KYK yurduna yerleştirildi.

Ülke genelinde olduğu gibi ilimiz Nevşehir'de de, salgın riskini azaltmak adına alınan tedbirler devam ediyor. Bu kapsamda Nevşehir Valiliği koordinesinde İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından, evlerinde karantina sürecine uymadığı tespit edilen vatandaşların, karantina süreleri bitene kadar KYK yurtlarına yerleştirilmesi kararı alınmıştı.

Alınan karar kapsamında yapılan denetimlerde karantinaya uymadığı tespit edilen ve son alınanlarla birlikte Nevşehir KYK yurtlarında toplam sayı 19'a yükseldi.

Şahıslar, karantina süresini Nevşehir KYK Yurdu'nda geçirecekler. Ve KYK yurtlarında karantinaya alınan şahısların yurtlarda kalma süreleri boyunca oluşacak olan konaklama yemek gibi masraflarında kişilerden tahsil edileceği bildirildi.