Nevşehir'de duyarlı bir vatandaşımız içi para dolu cüzdanı, FİB Haber Merkezinin yardımıyla sahibini bularak teslim etti.

Nevşehir'de insanlık ölmemiş dedirten bir olay daha...!

Olay 11 Ağustos Perşembe günü meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, yurt dışında yaşayan Hilmi Küçük isimli Nevşehirli gurbetçimiz Esentepe mahallesi Pforzheim Parkı civarında cüzdanını yere düşürdü. Kısa bir zaman sonra cüzdanını kaybolduğunu gören Hilmi Küçük içerisinde hatırı sayılır bir miktar para ve yurt dışına ait ehliyet, araba ruhsatı ve yurt dışı oturum kartı ile daha ekstra kartların bulunması için FİB Haber Merkezine başvurdu.

Mağdur vatandaşımız, haberimizden 24 saat geçmeden içinde bulunan kredi kartıyla para dolu cüzdanına kavuştu.

"Camiye bağış yapsın yeter"

Esentepe mahallesi Pforzheim Parkı üzerinde yürürken yolun kenarında cüzdanı bulan Mustafa Gülen, FİB Haber'de kayıp ilanını görünce hemen mağdur vatandaşı  arayarak içi para dolu cüzdanı gurbetçimize teslim etti.

"Bulunmasa idi çok zor durumda kalacaktım"

Cüzdanının bulunmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Hilmi Küçük, "Çok dua ettim bulunması için. Çok şükür beni aradılar. Değerli hemşehrim Mustafa bey kardeşim bulmuş getirmiş çok sevindim. Cüzdanımı teslim aldığımda kendisini ödüllendirmek istedim ama bana "kesinlikle bişey istemiyorum bu insanlık görevi kim olsa aynı şeyi yapardı illa bişey yapmak istiyorsan camimize yardım etmeniz yeterli" dedi. Böyle duyarlı insanların hala ülkemizde olması beni sevindirdi. Başta duyarlı vatandaşımıza ve FİB Haber'e teşekkür ediyorum. Bizim Türk insanı gibisi yok. Türkiye vatandaşı olmaktan ve Nevşehirli olmaktan bir kez daha gurur dduydum" diye konuştu. 

Bu örnek davranış Nevşehirli vatandaşlar tarafından da takdir topladı.