Nevşehir il genelinde dün gece saatlerinde başlayan ve bugün de etkisini sürdüren kuvvetli rüzgar ve fırtına yaşamı olumsuz etkiliyor.

FİB Haber merkezine üst üstüne çatı uçması ihbarları geliyor.

Nevşehir'de önceki gün yapılan kuvvetli fırtına alarmının ardından gece saatlerinden itibaren şiddetli rüzgar etkisini gösterdi.

-Kaldırım mezarlığı önündeki kavşakta bulunan LED ışıklı bayrak herhangi bir kazaya sebebiyet vermemesi ve zarar görmemesi için Belediye ekiplerince yerinden sökülürken, yürütülen çalışmalar kapsamında yol trafiğe kısa süreli kapatıldı.

-Nevşehir borsa kavşağında bulunan eski kiler marketin fırtınadan camları kırıldı. Kırık parçalar yola düştü.

-Alacar köyünde ihtiyaç sahibi görme engelli vatandaşımız Tahsin Yaman'a ait yeni yapılan bir evin çatısı tamamen uçtu.

-Avanos çarşı merkezinde kırılan ağaç araçların üzerine düştü.

-Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde şiddetini artırarak şiddetli rüzgar ve fırtına Çilehane girişinde bulunan Tak’ı yerinden sökerek devirdi. Öte yandan Hacıbektaş ilçesi Zir Mahallesi’nde bulunan bir evin bahçesindeki 17 yıllık çam ağacını yerinden söküp devirdi.

Fırtınanın sabah saatlerine kadar devam edeceği tahmin ediliyor.

FIRTINADAN GÖZ GÖZÜ GÖRMÜYOR...
Ulaşımda bazı noktalarda göz gözü görmüyor...

Nevşehir Aksaray yolu Muayene istasyonunun yolunda fırtına etkili oluyor.

Niğde-Zengen yolu üzerinde de şiddetli rüzgar ve fırtına ulaşımı olumsuz etkiledi. Zincirleme kazaların yaşandığı bölgede yaralılarında olduğu ifade ediliyor. 

Aksaray -Ulukışla karayolunda kum fırtınasından dolayı araçlar durdu.Uzun kuyruklar oluştu...

Aksaray- Adana karayolunda da şiddetli kum fırtınası etkili oluyor. Yolda göz gözü görmezken, araçlar mahsur kaldı. Bölgede polis ekipleri trafikte güvenliği sağlamaya çalışırken yolun her iki şeridi trafiğe kapatıldı.

-Nevşehir için önemli uyarı: Acil olmadıkça yola çıkmayın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden (MGM) yapılan açıklamada, kuvvetli rüzgar ile fırtınanın Bölgemizde etkili olacağının beklendiği belirtilerek, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmelere karşı dikkatli olunması istendi.

Ayrıca AFAD'dan yapılan açıklamada da, "Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamasını önemle rica ederiz" denildi.

 Can güvenliği için işiniz olmadıkça dışarıya çıkmayınız,