Nevşehir Valiliği, "Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi" kapsamında dar gelirli ailelere dağıtılmaya başlanan bin TL'lik ödemelerin evlere götürülerek elden teslim edileceğini duyurdu.

Korona virüs salgını sonrası Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından "Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı" kapsamında dar gelirli ailelere yönelik  bin TL destek ödemesi 1 Nisan itibariyle başladı.

Nevşehir'de de dar gelirli vatandaşların yardım parası almak için PTT Şubelerinde yoğunluk oluşturması yetkilileri harekete geçirdi.

Salgının yayılmaması için birçok önlem alan Nevşehir Valiliği aldığı yeni karar ile "dar gelirli ailelere" verilen desteğin yarında itibaren PTT görevlilerince vatandaşlara evlerinde teslim edileceğini duyurdu.

 Valilikten yapılan açıklamada, destekten yararlanan vatandaşların artık PTT şubelerine gitmemeleri ve görevlerileri evlerinde beklemeleri istendi.

Yoğunluk yaşanan PTT şubeleri geçici olarak kapatılacak. PTT dağıtıcıları, kolluk kuvvetleri ve bekçiler sosyal yardım ödemelerini evlerde yapacak.

Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamada, Sosyal yardım ödemelerinin  yoğunluk yaşanan PTT şubelerinden değil evlerde yapılacağı açıklandı.

Sosyal yardım ödemelerinin evlerde yapılacak

PTT aracılığıyla yapılan sosyal yardım ödemeleri yarın evlerde bizzat hak sahiplerine elden yapılacaktır. PTT şubelerinden ve bankamatiklerinden ödeme yapılmayacaktır. Yardım alan vatandaşlarımızın yarın EVLERİNDE KALMALARI, kesinlikle PTT şube ve bankamatiklere gitmemeleri önemle rica olunur.