Mevlid Kandili münasebetiyle Nevşehir'deki bazı camilerde, Kuran-ı Kerim tilaveti ve mevlit okunarak İslam aleminin ve insanlığın barış ve kardeşliği için dualar edilecek...

Nevşehir İl Müftülüğünden yapılan açıklamaya göre; yatsı namazından önce Esentepe Mahallesi Fevzi Avlanmaz Camii, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Camii ve 2000 Evler Mahallesi Hacı Mustafa Paslanmaz Camii'lerinde Mevlid kandili programı düzenlenecek.

Nevşehir İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya yaptığı açıklamada şunları ifade etti;

Değerli Kardeşlerim;

Önümüzdeki Pazar’ı Pazartesiye bağlayan gece, Mevlid-i Nebi’dir. İslam’ın tebliğcisi, hak ve hakikatin temsilcisi, dünya ve ahiretin efendisi, rehberimiz, en güzel örneğimiz, Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.S)’in dünyayı teşriflerinin yıl dönümüdür. Bu vesileyle Mevlid-i Nebi Gecemizi tebrik ediyor, haftamızın aziz milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlı olmasını Cenâb-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

İslam’ın tebliğcisi, hak ve hakikatin temsilcisi, dünya ve ahiretin efendisi, rehberimiz, en güzel örneğimiz, Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s) ’in dünyayı teşriflerinin yıl dönümü vesileyle 17-25 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan Mevlid-i Nebi Haftamızın aziz milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlı olmasını Cenâb-ı Hak’tan niyaz ediyor Mevlit Kandilimizi tebrik ediyorum." dedi.

Mevlid Kandili Programı

17 Ekim Pazar
Yatsı Namazı Öncesi

H. Mustafa Paslanmaz Camii
(2000 Evler Mahallesi/TOKİ/Merkez)

Fevzi Avlanmaz Camii
(Esentepe Mahallesi/Merkez)

Mehmet Akif Ersoy Camii
(Mehmet Akif Ersoy Mahallesi/Merkez)

TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR...

#MevlidiNebiHaftası
#MevlidiNebi
#MevlidKandili