Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Kalaba beldesinde özel olarak üretilen yöresel adıyla yüz yoğurdu (makine ağzı yoğurdu) ya da 'Ayyıldız kaymak' Kalaba krema yoğurduna hem kentten hem de il dışından yoğun talep oluyor.

Kalaba Krema Yoğurdu (Makina Ağzı Yoğurdu)

Nevşehir'in Avanos ilçesi, Kalaba kasabasında küçük mandıralarda ve evlerde üretilen “yüz-Kalaba yoğurdu” genelde kahvaltılık olarak tüketimi tercih edilen, ile özgü nitelikte kalmış bir süt ürünüdür. Evlerde krema makinalarından geçirilen sütlerden, süt yağı alınır, ısıtılır ve yoğurt mayası ile mayalanarak yağ miktarı yüksek bir yoğurt elde edilir.

Nevşehir yepyeni bir ürünle tanıştı...

Son günlerde Kalaba kasabasının simgesi haline gelen Nevşehir ve çevresinin vazgeçilmez lezzeti olan 'Ayyıldız kaymak' üreticisi Adnan Yıldırım FİB Haber Merkezine verdiği açıklamasında; "Doğadan gelen lezzet 'Ayyıldız kaymak' yöresel tat ürünümüz %100 organiktir. Yöremizde Kalaba yoğurdu, makine başı, krema yada kaymak olarak da bilinir. İnsan sağlığına da oldukça faydalı olan ürünümüzü şuana kadar bir çok Siyasetçi, Sanatçı, Sporcu vatandaşlarımızda tadarak bu lezzete olan talebi ve beğenisini bizlerle paylaşmışlardır. Hala hazırda gerek yurt dışından gelen gurbetçilerimiz olsun, gerekse Nevşehir'den Kayseri ve çevre illerden bu ürünümüze yoğun talep olmasıda ürünümüzün lezzet garantisine en büyük referanstır.

Ürünümüzü her öğünde rahatlıkla tüketebilirsiniz. İster ekmek arasına koy ye ister ekmeğine sür ye... İstersen etin yanında tarifsiz bir lezzet olarak kullan. Her haliyle lezzet garantili ürünümüzden sipariş vermek isteyen müşterilerimiz bize telefonla 0 506 982 80 00 numaradan ulaşabileceği gibi, Kalaba kasabasındaki "Ayyıldız" adresimizdende ulaşarak tamamen organik bu eşsiz üründen temin edebilirler." dedi.

Açıkcası, tarifi ve şifresi tamamen Nevşehirli değerli hemşehrimiz Adnan Yıldırım'da saklı olan bu lezzetli ürünün biran önce marka tescilinin alınıp Nevşehir'in marka değerleri arasına katılması gerekiyor.

FİB Haber Merkezi olarak bizimde tadarak muhteşem lezzetini onayladığımız Nevşehir'in bu yeni yöresel ve organik ürünü 'Ayyıldız kaymak' için gerekli üretim tanıtım ve şehrimizle markalaştırmak adına yetkililerin biran önce harekete geçerek üreticimize desteğin verilmesini bekliyoruz.

Kalaba Krema Yoğurdu (Makina Ağzı Yoğurdu)nun bilinen faydaları;

  • Diş çıkaran çocuklara iyi gelir,
  • Mideye yararlıdır,
  • Güç verir şişkinlik giderir,
  • Balgam söktürücü,
  • Mide ülseri gastrit idrar söktürücü,
  • Diş temizliği, yara bere kremi,
  • Sinir yatıştırıcı, cilt kremi,

Ürünümüze, Ayyıldız firmamaız 15 Temmuz Gençlik parkı Kalaba kasabası / Avanos NEVŞEHİR bu adresten ulaşabilirsiniz.

EEE HÂYDİN BUYURÙN YİYİN GÂYRÎ ÂFİYYET OLSUN ....