Türkiye'nin ilk ve tek atlı timleri Nevşehir'in tanıtımına katkı sağlıyor. Halen 10 ilde görev yapan Jakem atlı timleri yakın zamanda 18 farklı şehirde görev yapacak.

Atlı Timler şimdi de Uzungöl'de...

Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığı emrinden, Trabzon İl Jandarma Komutanlığı emrine görevlendirilen Atlı Jandarma Timlerimiz Uzungöl’deki devriye faaliyetlerine devam ediyor.

Başta Kapadokya bölgesi olmak üzere, İzmir'in Çeşme, Selçuk ilçesi Efes antik kenti, Burdur Salda Gölü, Elazığ, ve Antalya'nın Manavgat, Kemer ilçelerinde faaliyetlerini sürdüren Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda (JAKEM)'in 'Atlı jandarma' timleri, şimdi de araçların girmesi mümkün olmayan Trabzon Uzungöl’de devriye gezerek faaliyetlerine başladı.

Nevşehir'de, 2003 yılından beri Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde faaliyet gösteren JAKEM'de yetiştirilen ve özellikle turizm bölgelerinde motorlu taşıtların giremediği alanlar ile asayiş olaylarında kullanılan atlar, turizm bölgelerinde yerli ve yabancı turistlerin can ve mal güvenliğini korumak için görev alıyor.