Nevşehir merkez ilçeye bağlı Uçhisar Beldesi sınırlarında bulunan Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi bahçesine yapılan cami ibadete açıldı. Camiye katkı ve desteklerinden dolayı Nevşehirli hayırseverlerimiz "Hacı Asım ve Nimet Dirikoç" ismi verildi.

Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gelen, tutuklu ve hükümlü ziyaretçileri, konuklar ve kurum çalışanları için ibadet gereksinimlerini karşılayacakları cami ile büyük bir eksikliğinde giderildiği ifade ediliyor.

Konu hakkında Uçhisar Yukarı mahalle muhtarı Nihat Serhat yaptığı açıklamada; "Uçhisar Beldesi Yukarı mahalle İnönü mevkii Cezaevi yanına kasabamızın 9. Camiisi ibadete açılmıştır. 

Camimizin İnşaat ve mefruşat giderlerinin yüzde 60'lık kısmı halktan, Hayır severlerden ve Diyanetden karşılanmış olup, Geriye kalan kısmı merhum Hacı Asım ve Nimet Dirikoç varislerinden alınan maddi destek ile tamamlanmıştır. Komisyon oluşturarak Caminin isminide Hacı Asım ve Nimet Dirikoç olarak kalmasına karar verilmiştir. Yeni yapılan camimizden İnfaz ve Koruma Memurları, mahkum yakınları, askeriye, briket fabrikaları, özel okul ve çok sayıda yazlık bağ evine hizmet verecek inşallah. Bu güzel hayra maddi manevi destek olanlardan Allah razı olsun, Rabbim işlerini rast getirsin. Kasabamıza şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun" dedi.