Diyanet İşleri Başkanlığının, 2022 Yılı Hac Organizasyonu ile Nevşehir'den hacca gidecek olan ve ek kontenjanla verilen 39 kişilik hac kafilesi için Nevşehir İl müftülüğü taradından 3 Temmuz 2022 Pazar günü saat 11.00'da ‘’Kurşunlu Caminden Dualarla Hacı Uğurlama’’programı düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İl müftüsü , “Sizler kutsal yolun yolcularısınız. Rahmanın misafirlerisiniz. Çıkmış olduğunuz yolculuk hayatınızın en önemli yolculuğudur .” dedi.

Müftü , Peygamber efendimiz; “Mebrur bir haccın karşılığı cennettir” buyurmaktadır.’’ dedi. Ve konuşmasının devamında “O mübarek toprakları ilk defa göreceksiniz. Büyük bir heyecan ve aşkla Rabbimizin davetine icabet etmek üzere yollara düşeceksiniz. Allah şimdiden haccınızı kabul etsin.” şeklinde konuştu.

Nevşehir İl Müftüsü’nün yaptığı duanın ardından,Ankara Esenboğa Havalimanından uçakla Mekke’ye gidecek 39 hacı adayı yapılan törenin ardından tekbirler, salavatlar, dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programa, hacı adayları ile aileleri katıldı.