İstanbul'da faaliyet gösteren on farklı köy ve kasaba derneği Nevşehir Dernekler Birliği NEVDERBİR çatısı altında birleşti.

Kurucu Başkan İsmail Uğurlu öncülüğünde İstanbul merkezli olarak kurulan Nevşehir Dernekler Birliği ‘’’NEVDERBİR’’’ olarak İstanbul’da güzel  insanlar şehri Nevşehir’in kültür ve geleneklerinin yaşatılması planlanıyor.

İstanbul'daki Nevşehirliler Tek Çatı Altında Birleşti

İstanbul’daki Nevşehir’liler NEVDERBİR çatısı altında tek yürek oldular. İstanbul’da faaliyet gösteren 10 derneğimiz Kaymaklı, Ağıllı, Çakıllı, Doğala, Suvermez, İnallı, Özyayla, Özlüce, Kuyulutatlar, Kurugöl dernekleri ile çatı kuruluş NEVŞEHİR DERNEKLER BİRLİĞİ ‘’’NEVDERBİR’’’ olarak 95.000 Nevşehirli hemşehrimizin hizmetinde olacak.

Konu hakkında açıklamada bulunan İsmail Uğurlu ; Uzun ve meşakkatli çalışmalar sonucu Köy ve kasaba dernekleri İstanbul’da ikamet eden 39 ilçede Nevşehir’li hemşehrilerimize hizmetin daha iyisi sunmak üzere yola çıktıklarını söyledi 

Uğurlu; "NEVDERBİR yönetim kurulu olarak her zaman asil olan hemşehrilerimizdir belirli dönemlerde değil her yılın 365 günü yanında olduğumuzu deklare ederiz. Ayrıca bizlerle birlikte olmak isteyen diğer köy ve kasaba derneklerimizi de yanımızda görmekten onur ve gurur duyacağız" dedi.

NEVDERBİR Yönetim Kurulu Şeması Şu Şekilde Oluşuyor;

Yönetim kurulu başkanı İsmail Uğurlu

Kaymaklı derneği-Ahmet Altınsoy

Ağıllı Derneği-Mehmet Ali Çokyiğit

Çakıllı Derneği-Mahmut Çiftçibaşı

Doğala Derneği-Mehmet Bozkurt

Suvermez Derneği-Erdoğan Yücel

İnallı Derneği-Yusuf Özgül

Özlüce Derneği-Cuma Sivritepe

Kuyulutatlar Derneği-Hayri Göktaş

Kurugöl Derneği-Bayram Koçyiğit