Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Kuyulutatlar köyünde uzun yıllar imamlık yapan Doğala köyü sakinlerinden Mevlüt Karakelle (Ekber Hoca) vefat etti. Cenazesi bugün ikindi namazına müteakiben İstanbul Pendik Kaynarca Merkez Camiinden Kaldırılacaktır.

Yazıhüyük Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Haydar Yılmaz yayınladığı taziye mesajında şunları ifade etti; "Doğala Köyümüzden değerli insan Mevlüt Karakelle hocamın vefatını bugün üzüntü içerisinde öğrenmiş oldum. Uzun yıllar Kuyulutatlar Köyünde İmam - Hatip olarak görev yapmıştır. Mevlüt hocamla 1992 - 1995 yılları arasında 3 yıl mesai arkadaşlığımız oldu. Çok değerli tavsiye ve bilgilerinden yararlandığım değerli bir bilge ADAM gibi adamdı. Bir toplantı esnasında İlçe Müftümüzün İslam İlmihali'nin tamamını okuyan varmı? sorusuna 3 defa İngilizcesini 2 defa Almancasını, Türkçe ve Arapçasını defalarca okuduğunu ifade ederek Örnek bir bilgi birikimi olduğunu O gün öğrenmiştik. Öğrenmenin yaşı olmaz öğrenin, okuyun ve çokça yazın; herşeyi bilin derdi. Allah rahmet eylesin. Mekanı Cennet olsun inşaallah. Aile efradına ve tüm Doğala'lı hemşehrilerimize başsağlığı ve sabırlar dilerim."

Allah Rahmet Eylesin...

FİB Haber ailesi olarak merhuma Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabrı cemil dileriz.

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun..." 

إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِيبَةٌ قَالُواْ إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعونَ "Onlar; başlarına bir musibet gelince, 'Biz şüphesiz (her şeyimizle) Allah’a aidiz ve şüphesiz O’na döneceğiz' derler." (Bakara 156) 

“Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz”

Açıklaması:

Sabredenler o kimselerdir ki, kendilerine bir sıkıntı, veya bir belâ veya hoşa gitmeyen bir şey geldiğinde:  “Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz” derler. Yani bu davranışlarıyla Allah’a döneceklerini ifade eder, kendilerinin Allah’ın kul*ları olduklarını, Onun, dilediğini yapabileceğim kabul ederler.