Hollanda’nın başkenti olan Amsterdam, Avrupa'nın en popüler turistik yerlerinden biridir. Amsterdam, 40'ın üzerinde müze, sayısız tiyatro ve eğlence mekanı ile birlikte üniversiteleri, akademileri ve araştırma enstitüleri ile ülkenin önde gelen kültür merkezidir. Buna ek olarak, kentin tarihi evleri, kanalları ve caddeleriyle büyüler. Pek çok köprü (herkesinfotoğrafının olduğu Mager Köprüsü de dahil olmak üzere) kentin 90 adasını birleştiriyor. Daha önce giden , şehrin önemli yapılarını bir araya getirdik.

 

/Users/sinanyesiltas/Downloads/amsterdam-1150319_640.jpg

 

Amsterdam Gezilecek Yerler

 

Rijksmuseum: Amsterdam'ın en popüler cazibe ve kesinlikle en önemli sanat merkezlerinden biri olan Rijksmuseum, ülkenin nadir sanat ve antik koleksiyonlarını barındıracak şekilde 1809 yılında kuruldu. Müzenin etkileyici koleksiyonunda yedi milyon sanat eserinin yanı sıra aralarında yayılan binanın 250 odasında 5000'den fazla önemli resim bulunuyor. Resimlere ek olarak, Rijksmuseum, 35.000'den fazla kitap ve el yazması ile Hollanda'da sanat ve kültürün gelişimi ile ilgili çok sayıda büyüleyici görüntüler içeren zengin bir kütüphaneye sahiptir. Öne çıkan eserler ise geleneksel el sanatları, ortaçağ heykeli ve modern sanat stilleri koleksiyonlarıdır.

 

Anne Frank Müzesi:Anne'nin ailesinin 2. Dünya Savaşı süresince saklandığı gerçek ev. Anne, evde saklandığı esnada yaşadıklarını bir günlüğe aktarmıştır. Ölümünden sadece birkaç yıl sonra bu günlük bulunmuş olup, günümüzde müzede sergilenmektedir. Evin büyük bir bölümü değiştirilmeden saklandı ve trajik bir tarihin anıtı olarak kullanılıyor.

 

Van Gogh Müzesi:Dünyanın en önemli sanat galerilerinden biri olarak kabul edilen (aynı zamanda Hollanda'nın en çok ziyaret edilen müzesi olan) 1973'te büyük beğeni toplayan ve dünyanın en büyük Van Gogh resimleri koleksiyonunu barındıran bir müzedir burası. Müzede Van Gogh'dan 200'den fazla tablo, 500 çizim ve sayısız esersergilenmektedir.

 

/Users/sinanyesiltas/Downloads/museum-1734736_640.jpg

 

Eski Kilise (OudeKerk):1306'da inşa edilen Eski Kilise (OudeKerk), Kuzey Hollanda'daki ilk kilisedir. Bölgedeki diğer birçok kilise için örnek olmuştur. Kule 16. yüzyılda eklendi ve ülkenin en güzellerinden biri olarak şu anda dikkat çekiyor. Kulenin tepesine çıkılıp şehrin harika manzaraları görülebilir. Kilisenin iç mimarisi, 1555'ten kalma üç muhteşem pencere ve ince oymalı ahşap koridor tezgahları gibi özelliklere sahiptir. Bu güzel tarihi binayı keşfettikten sonra, köprüden iki dakikalık bir yürüyüşle Amsterdam'ın en eski sokaklarından biri olan Zeedijk'egeçebilirsiniz.

 

/Users/sinanyesiltas/Downloads/amsterdam-2206814_640.jpg

 

Dam Meydanı: Amsterdam şehrinin kalbi Dam Meydanı (Dam Square), şehir etkinliklerinin yapıldığı ve Kraliyet Sarayı’nın yer aldığı en önemli meydandır. Çeşitli sokak gösterilerinin sergilendiği meydanda fotoğraf çekilebilecek sokak sanatçıları bulunur. Oldukça büyük olan meydanın çevresinde alışveriş mağazaları, büyük bir bisiklet park alanı ve MadameTussauds bulunur.

 

Amsterdam, Avrupa’nın en özel ve özgür şehirlerinden biridir. Sunmuş olduğu yaşam şartları ve yapısıyla büyülediği için turistlerin de ilgisini çeker. Avrupa’nın diğer destinasyonlarını keşfetmeye adresinden devam edebilirsiniz.