Rebiülevvel ayı Ay'ın hareketleri esas alınarak oluşturulan İslamî takvimin aylarından biridir.

Sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) doğduğu ay olması sebebiyle dinimizde çok özel bir yeri olan Rebiülevvel ayı ayların en şereflisi olarak nitelendirilmektedir. Bu sene 7 Ekim 2021 tarihinde başlayan Rebiülevvel ayı, 5 Kasım 2021 tarihinde sona erecek.

Yine Müslümanlar için mübarek olan Mevlid Kandili için de geri sayım başladı. Sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) dünyaya geldiği Rabiulevvel ayının 12'inci gecesi olan Mevlid Kandili çeşitli ibadetlerle kutlanacak. Vatandaşlarımız camileri dolduracak ve dualarla Mevlid Kandili'ni idrak edecek. Peki, Mevlid Kandili ne zaman, hangi gün?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı dini günler takviminde yer alan bilgilere göre; 17 Ekim 2021 tarihinde Mevlid Kandili idrak edilecek.

REBİÜLEVVEL AYI NE ZAMAN? İslam alemi için önemli aylardan biri olan Rebiülevvel bu yıl 7 Ekim 2021 tarihinde başlayacak 5 Kasım 2021 tarihinde sona erecek. Hicri takvime göre Muharrem ve Safer'in ardından gelen rebiülevvel ayında Mevlid Kandili de idrak ediliyor.

REBİÜLEVVEL AYINDA YAPILMASI GEREKEN İBADETLER

Kamer aylarının üçüncüsü olan Rebiülevvel ayında belalardan korunmak için günahlara tövbe etmeli, çokça istiğfar çekmeli, kaza namazı kılmalı. Rebiülevvel Ayı'nın 12. gecesi ise iki rekat namaz kılınır. İlk rekâtında Fatiha'dan sonra "Ve liküllin deracatin mimma amilü vema Rabbüke bi gafilin amma yağmelun" ikinci rekatında da "Vağbud Rabbeke hatta ye'tiyekel yakin." ayeti kerimeleri okunmalıdır. 100 Elhamdülillah (Rebiülevvelin 1-12. günleri arası her gün)