İçişleri Bakanlığı genelgesi kapsamında “Sağlık için hepimiz için” sloganıyla Türkiye genelinde olduğu gibi Nevşehir’de de Vali İnci Sezer Becel başkanlığında koronavirüs denetimi yapıldı.

Vali İnci Sezer Becel başkanlığında, İl Jandarma Komutanı Albay Hüsamettin Erol, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, Ticaret İl Müdürü Ahmet Taygurt ve Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı’nın da katıldığı denetimler Atatürk Bulvarı’nda yapıldı.

Denetimler kapsamında ara sokaklarda da esnafı ziyaret eden Vali Becel ve beraberindekiler, esnaf ve vatandaşlarla hem sohbet etti, hem de uyulması gereken tedbirler hakkında bilgiler verdi.

Yapılan denetimler sonrası açıklama yapan Vali İnci Sezer Becel, vatandaşların tedbirlere sıkı bir şekilde uymasının pandemiyle mücadelede başarıya ulaşmayı hızlandıracağına dikkat çekti.

Özellikle yaşlıların bu süreçte pandemiden korunmasının önemini vurgulayan Vali Becel, “Vatandaşlarımız kendileri uydukları gibi kurallara uymayanları da uyarmalı. Çünkü bu görev hepimizin.Bu süreçte başta sağlık ekiplerimiz olmak üzere görevli olan tüm ekiplerimiz fedakarca mücadele ediyorlar. Bizlerde kurallara uyarak onlara destek olmalıyız. Hep birlikte bu hastalığı yeneceğiz. Kurallarımız belli. Maske, sosyal mesafe ve hijyen. Daha sağlıklı günlere kavuşmak için bu kuralları uygulayalım” dedi.

Denetimlere il merkezinde farklı noktalarda da yapılırken, ilçelerde de kaymakamlar tarafından yapıldı.