Uzun sürenin ardından Pandemi nedeniyle gerçekleştirilemeyen yüz yüze satranç turnuvaları Türkiye’de sadece üç ilde gerçekleşmiştir. Ankara, Kayseri ve Nevşehir’de altı ayın ardından ilk kez yüz yüze satranç turnuvası gerçekleştirilmiştir.  

Son yıllarda satrançta örnek ve öncü çalışmalara imza atan TSF Nevşehir il temsilciliği bu turnuva ile bir kez daha farkını ortaya koymuştur. 

Nevşehir Gençlik il müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu Nevşehir il temsilciliğinin organize ettiği 30 Ağustos Zafer kupası Satranç turnuvası gerçekleştirilmiştir.  

30 Ağustos Zafer Bayramı kupası Satranç Turnuvası 28-29-30 Ağustos 2020 Tarihlerinde Zeki piyon Gençlik ve Spor Kulübü turnuva salonunda gerçekleştirilmiştir. 

İlk gün 10 yaş ve altı kategorisi karşılaşması gerçekleştirildi. Bu kategoride sporculardan; Mahmut Yeltürk birinci, Yiğit Burak İnci ikinci, Yusuf Dilaver üçüncü ve Nur efşan Dağıstan en iyi kadın sporcu olmuştur. 

İkinci gün 14 Yaş ve altı kategorisi karşılaşmaları gerçekleştirildi. Bu kategoride; Muhammet Tuğrul Özkul birinci, Selim Dalkılıç ikinci ve Çağan İçöz üçüncü olmuştur. 

Turnuvanın son gününde açık kategoride sporcular yarıştı. Bu kategoride; Muhammet Enes Sallı birinci, İlyas Özden ikinci ve Oğuzhan Yücel üçüncü olmuştur. Gerçekleştirilen ödül törenlerinde, sporcuların ödülleri TSF bölge temsilcisi ve Nevşehir il temsilcisi Çağrı Türkçü tarafından takdim edilmiştir. Ayrıca Turnuvalarda ilimiz hakemlerinden, ulusal Hakem Çağrı Türkçü baş hakemlik, Aday hakemlerimiz Adnan Kurtul ve Özkan Arpacı masa hakemliği yapmışlardır.