Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesine bağlı Acıgöl Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu  bina yerleşkesinin temeli, Belediye ve üniversite işbirliğinde yapılan organizasyonla atıldı. 

Törene, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Ak Parti Nevşehir Milletvekilleri Ecz. Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Semih Aktekin, Ak Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, Acıgöl İlçe Başkanı Ramazan Gül, Acıgöl Kaymakamı Emine Karataş Yıldız, Belediye Başkanı Ercan Ertaş, İl ve İlçe Protokolü, Hayırsever iş insanları, sivil toplum örgütleri yöneticileri ile vatandaşlar katıldılar. 

Belediye  Başkanı Ercan Ertaş'ın  İlçede meslek yüksek okulu açılması ve okul binasının yaptırılması için üstün gayret,  çaba, özverili çalışma ve katkılarıyla okul arsasının Hayırsever İş İnsanı Hacı Mehmet Tek’in okul arsasını hibe etmesiyle başlayan ve temeli atılan Acıgöl Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Çayırlık Mahallesi, Çatalkaya Caddesi, Çevre Yolu yanında bulunan yerleşkeye yapılacak. Bina içerisinde 26 Derslik, 40 Adet Akademisyen ofisi, 2 adet kapalı anfi, 2 adet konferans salonu, 1 adet kütüphane ve diğer müştemilat ile sosyal tesislerden oluşup, 11264 m2 toplam alana sahip.