AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, eğitim yatırımları ve sorunlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  

Açıkgöz, "Türkiye'de son yirmi yılda Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde eğitim öğretimin tüm paydaşlarına eşit eğitim imkanı sağladık. Aynı zamanda eğitimin önündeki antidemokratik uygulamalar da kaldırıldı, başörtüsü yasağından katsayı uygulamasına birçok uygulamaya son verildi, bunun yanı sıra eğitim alanında toplumsal birçok talebin karşılık buldu. 

Eğitim sisteminin kalitesini arttırmak için devlet ve AK Parti hükümetleri olarak 20 yıldır aralıksız nasıl çalışıyorsak bu kalitenin en önemli bileşeni olan siz değerli öğretmenlerimizin, okul yöneticilerimizin kişisel gelişimlerini desteklemek için de her türlü desteği Milli Eğitim Bakanlığımız veriyor ve vermeye devam edecek.  

Sevdamız Nevşehir'e 178 milyonluk ilave yatırım yaparak Nevşehir'in 2022 yatırım bütçesini 260 milyona çıkarma kararı müjdesini yakın zamanda hemşehrilerimizle paylaştık. 

Öğrencilerimizin gayreti, ailelerimizin bilinci, eli öpülesi öğretmenlerimizin emekleriyle; Nevşehir'de eğitimde gelinen seviye, okul öncesinden liseye ikili eğitimle ilgili hiçbir problemi olmayan, okul öncesi eğitimde okullaşma oranları çok iyi noktaya gelmiş ve yaz okullarından bilim ve sanat merkezlerine kadar tüm alanlarda çok kapsamlı ve nitelikli eğitim imkânı sunan bir ilimiz haline getirmiştir. 

Bu sene ilk defa yardımcı kaynakları da Milli Eğitim Bakanlığımız göndermeye başladı. Yeni eğitim öğretim yılının başlayacağı 12 Eylül tarihinde tüm çocuklarımızın masalarında sadece ders kitapları değil, aynı zamanda yardımcı kaynaklar da hazır olacak. Dolayısıyla Millî Eğitim Bakanlığımız tüm imkânlarını seferber edip okullarımızın ihtiyacını karşılama; her ilimizdeki yavrularımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın nitelikli eğitime erişmeleriyle ilgili, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmeyle ilgili her türlü desteği vermeye devam ediyor. 

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı ilk ders zili yaklaşırken okullarımızın tüm ihtiyaçları, temizliğinden kırtasiyesine, küçük onarımından donatımına kadar her türlü ihtiyacı karşılandı. Başarılı ve sağlıklı bir eğitim öğretim yılı diliyorum" dedi.