Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. 

Başkan İbaş, 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramını kutladığı mesajında; “ 23 Nisan 1920 tarihinde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 102. yıldönümünü ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara bayram olarak armağan ettiği bugünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı gün, bağımsızlığa ulaşma yolunda Türk Ulusunun kendi azim ve iradesine inanarak başlattığı var olma mücadelesinin en önemli adımıdır. 23 Nisan; Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık geleceği olan çocuklarımızın omuzlarında yükseleceğine inanan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk ve dünya çocuklarına armağanıdır. 

 Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın bağımsızlığın ve milli egemenliğin sembolü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, tüm dünya çocuklarının huzur ve barış içinde yaşamasını temenni ediyor; başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm vatan kahramanlarını saygı ve minnetle anıyorum." ifadelerinde bulundu.