Avanos Belediyesi tarafından Kültürel ve sanatsal etkinlikler kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Avanos Geleneksel Halk Panayırı” Kızılırmak kenarında başladı.

Etkinlik kapsamında Kızılırmak kenarı Asma Köprü yanında kurulan stantlarda el emeği hediyelik ürünler, takı, oyuncak ve yiyecek-içecek satışı yapılıyor.

Avanos’ta el ve ev ürünleri ile sanat ve sanatçıyı halk ile buluşturan ve bu yönüyle Kapadokya bölgesinin en özgün kültür etkinliği olan geleneksel halk panayırı ilk günde vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Panayır programının açılışını yapan Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş yaptığı açıklamada: “İlçemiz ve bölgemizde büyük ilgi gören Geleneksel Halk Panayır programımızı, gerçekleştirmenin heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. Turizm faaliyetlerinin yanı sıra ilçe halkını da sosyal ve kültürel faaliyetlere doğrudan dâhil ederek; onların kendi üretimlerini sergiledikleri ve bu vesile ile de bir araya geldikleri, kaynaştıkları panayır programımızı önemsiyoruz. Halkımızın talebi ve desteği ile devamlılığını sağlıyoruz çünkü Avanosluların memnuniyeti bizleri de mutlu ediyor. Güzel ve keyifli bir etkinlik olmasını diliyor, herkesi sevgiyle selamlıyorum. Cuma, cumartesi ve pazar akşamları halkımızı bekliyoruz.” dedi.