II. Uluslararası Avanos-Kapadokya Dünya Halk Dansları Festivali dünyanın farklı ülkelerinden gelen dans gruplarının birbirinden renkli performansları ve vatandaşlarımızın coşkulu katılımı ile sona erdi.

Avanos Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında bu yıl ikincisini düzenlediği Uluslararası Avanos Kapadokya Dünya Halk Dansları Festivali, 7 ülkeden 18 ekip ve 700 dansçının gösterileri büyük beğeni topladı.

3 bin kişilik Amfi Tiyatro'da  Romanya, Gürcistan, Bulgaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İran, Hindistan ve Türkiye’den katılım sağlayan 700 kişilik halk dansları grupları ülkelerine özgü dans gösterilerini sergilediler. 

Bugün ise yine Avanos Amfi Tiyatro'da festivale katılan tüm halk dans dansçıları erik dalı oynayarak eşine az rastlanır görsel bir şölen ziyafeti sundular...

Amfi Tiyatro'da düzenlenen festivale katılan 7 ülkenin yabancı halk oyunları ekibi birlikte Erik Dalı oynadı. Halk oyunları ekibinin Erik Dalı gösterisi vatandaşlardan büyük alkış topladı.

Avanos Belediye Başkanı Alper Celal İbaş; "Festivalimize katılan tüm ülke temsilcilerine ve dansçılara teşekkür ediyor; kendilerini sanatın kenti Avanos'umuzda ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz." dedi.


Haber/Video: Mehmet Aras