Avanos Belediyesi, bugüne kadar tesis olmadığı için Avrupa Kamp ve Karavancılar Federasyonu’nun haritalarıyla, karavan tatilcilerinin güzergâhında olmayan Kapadokya'nın merkezi Nevşehir'in Avanos ilçesini, bu alanda en gözde uğrak yeri haline getirecek bir projeyi hayata geçirerek bölgemizde büyük bir eksikliği gidermeyi planlıyor.

Bu kapsamda Avanos ilçesi Yeni Mahalle'de Türkiye'nin en uzun ırmağının geçtiği Kızlırmak nehri kenarında Kapadokya'nın ilk Kamp & Karavan Parkı ile Sosyal Tesis alanında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Kapadokya turizmine doping olacak...

Nevşehir'in kendi kategörüsünde ilk kamp ve karavan alanı tamamlandığında, geniş imkânları ve doğal güzelliğiyle karavan tutkunlarına ev sahipliği yapacak. Tesisin en önemli bir diğer özelliği ise, çocuklarını kampçılık ve doğayla tanıştırmak isteyen ailelerin, güvenli bir ortamda burada kamp yapmasını sağlayacak olması.

Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş yaptığı açıklamasında; "Avanos Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Birimi ekiplerince Kamp & Karavan Parkı, Sosyal Tesis alanı ile ırmak kenarı rekreasyon çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor."