Avanos Esnaf ve Sanatkarlar Odasının  düzenlediği 34. Ahilik Haftası program çerçevesinde Ahilik Haftası Etkinlikleri Avanos Şehit Şevket Tekin Merkez Camiinde Avanos Müftüsü Harun ÖZKAN tarafından Ahilik ve ticaret Ahlakı sohbet ve  Camii İmamları Mustafa GÖKÇE ve Uzeyfe GÜNEY  tarafından Kuran Tilaveti, Mevlid’i Şerif ve Ahirete İntikal Etmiş Esnaflar İçin Dualarla Başladı.

Avanos Merkezde  30 Yıl ve Üzeri Hizmet Veren;  Mehmet ŞEN, İsmail ÜVEZ, Yusuf BERBER, Ihsan BALKAN, Sabri ÖZGÜL, Mehmet ÜNAL ve Ihsan ERON’a Avanos İlçe Kaymakamı Olgun ÖNER, Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İBAŞ,  Avanos Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Mustafa  Kenan SARITAŞ Tarafından Plaket Verilerek  taltif edildiler.

Avanos Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kemal ÇELİK;  Esnaflarımız son 1,5 yıllık dönemde  büyük sıkıntılar, büyük zorluklar yaşadı. Pandemi sürecinde hep birlikte yaşadığımız zorlukların kat ve kat daha fazlasını bizzat yaşayarak bugüne ulaştılar. Bu Sıkıntılı Dönemde Bizlere Yardımlarını Esirgemeyen Değerli Kaymakamımız Sayın Olgun ÖNER Beye, Belediye Başkanımız Sayın Celal Alper İBAŞ Beye, Bütün Kamu Kurumlarımızda Görevli Bürokratlarımıza Nevşehir Birlik Başkanım Mehmet PINARBAŞI’na, Sanayi Ve Ticaret İl Müdürüm Ahmet TAYGURT Beye, ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Pandemi Sürecinde Çok Büyük Sıkıntı çeken İlçemiz genelindeki esnaflarımızada Sabırlarından dolayı  ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Bu Vesileyle 34 Ahilik Haftasında her bir esnafımızın ailesi ve çalışanlarıyla birlikte Ahilik Haftasını gönülden tebrik ediyorum” dedi

Avanos Belediye Başkanı Alper Celal İbaş'da; "Ahilik Haftası münasebetiyle Avanos Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda gerçekleştirilen programa katılım sağlayarak, ilçemizde 30 yıl ve üzeri hizmet veren değerli esnaflarımıza plaket takdim ettik.

Alın teri ile ekmeğini kazanan tüm esnaf ve sanatkarlarımızın Ahilik Haftasını kutluyor; dayanışmanın, dürüstlüğün ve ahlakın sembolü olan Ahilik Teşkilatı'nın kurucusu Ahi Evran'ı saygıyla anıyorum." dedi.