Avanos’un kuruluşunun yapıldığı Alaaddin Mahallesinin tarihi camisi İbadete Kapatıldı.

Selçuklu Döneminde dönemin sultanı Alaaddin Keykubat adına 1202 yılında yaptırılan Camii Duvarlarında meydana gelen çatlaklar yüzünden ibadete kapatıldı.

Selçuklu döneminde kalma Yığma taş şeklinde inşa edilmiş 198 m2 oturuma sahip camiinin  mülkiyeti vakıflar genel müdürlüğüne ait yapının taşıyıcı duvarlarda ve kemerlerinde çatlaklar olduğu caminin okula bakan cephesi’nde taş duvarlar da çatlaklar olduğu ayrılma ihtimali olduğu yapılan tetkikler sonucu görülmüş

Nevşehir çevre ve şehircilik il müdürlüğü’nün 22/ 07 /2020 tarih ve E 8842 sayılı yazısı inceleme raporuna istinaden can ve mal güvenliği açısından risk teşkil ettiği için Alaaddin cami 17/  8 / 2020 tarihinden itibaren geçici olarak ibadete kapatıldığı belirtilmiştir.

Yıllardan beri Camiinin tadilatı  ihmal edilmiş her yağan yağmurda akan bir kubbe ile ibadethanenin içindeki taşlar erimiş yağan yağmurla duvarlarda çatlaklar oluşmuş yapılan müracaatlara duyarsız kalınmış  ve  Camii ibadete kapatılmış.

Pandemi sürecinde Avanosta vefat eden vatandaşlarımızın Cenazeleride bu camide namazları kılınarak son yolculuklarına uğurlanmaktadır. tabiki cenaze namazı kılmak için gelen cemaat bu çatlak duvarların altında cenaze namazını kılmayı beklemekteler  bu konuda ilgililer gerekli önlemleri almaları  büyük önem arzetmektedir.

Haber: Avanos Kızılırmak Gazetesi- Kemal ÇELİK