Nevşehirli Peri Kızı Mahlaslı Kültür ve Turizm Bakanlığı Halk Şairi Ayşe Paslanmaz gecede okuduğu şiiriyle ses getirdi. Sakarya Yazarlar Şairler Kültür Derneği (SAYBİR), Kocaali Belediyesi ile iş birliği içerisinde organize edilen ve SUBÜ Denizcilik Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen  programla 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne damga vurdu.

SAYBİR Kurucu Başkanı Halil Müftüoğlu öncülüğünde gerçekleştirilen programda SAYBİR başkan yardımcısı Ayhan Akgül, Şair  Erdal Dursun, Birgün Tekin, Yusuf Mısıroğlu, Aydın Yüksel, Ayşe Paslanmaz,  Selma Meriç, Mustafa Engin Karatay, Kadir Orakçı, Hülya Bilgin Çolakoğlu, Nevzat Taşkıran, Ersin Çetinyılmaz, Filiz Toklu,  Ali İnan, Ömer Emecan, Mustafa Delibaş, Gürhan İnce, , Erdal Ebem sahnede en güzel şiirlerini seslendirirken; Bekir Uğuş, Baki Gönülal, Aysel Öksüz, Orhan Özkan söyledikleri türkülerle geceye renk kattı.

Başkan Acar: “SAYBİR’in selamını belediye başkanlarımıza ileteceğim”

Programda konuşan Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, “Bu geceki programın 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne denk gelmesinden son derece bahtiyarım. Dolayısıyla başta sınıf öğretmenim Recep Kesikbaş olmak üzere eşim dâhil tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Anlatılması zor olayların iki mısra ile anlatılması yok mu, şiir muhteşem bir şey. Ben uzun süredir siyasetle uğraştığım için, söz meclisten dışarı siyasetçilerin şiirle uğraşmamasının siyaseti nasıl gerdiğini bilen birisiyim dolayısıyla biraz böyle şeylerin üzerine düşüyorum ve düşülmesi gerektiğini düşünüyorum. Diğer belediye başkanlarımızın da kültür ve sanat ile ilgili güzel etkinlikleri var ancak bu şiir akşamlarının devam etmesi yönünde onlarla da iletişime geçeceğim, SAYBİR’in selamını ileteceğim. Kocaali belediyesi olarak biz de kültür ve sanata hizmete verdiğimiz kadar değer vereceğiz. “ dedi.

Başkan Müftüoğlu: “Biz SAYBİR olarak varız, sizde varsanız birlik olalım”

SAYBİR Kurucu Başkanı Halil Müftüoğlu ise konuşmasında, “Kocaali Belediyesi ile derneğimiz SAYBİR iş birliğinde düzenlenen geleneksel hale getirilmesi temennisi ile SAYBİR Kocaali Şiir Akşamlarının birinci gecesine hoş geldiniz. Bu gece vesilesi ile Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Öğretmenler Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır’ sözleriyle tasvir ettiği öğretmenler gününü en içten dileklerimle bir kez daha kutluyorum. Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar ile başlayan ilçe şiir akşamlarının Sakarya’nın güzide 16 ilçesinde gerçekleşmesini dileyerek belediye başkanlarımıza sesleniyorum; Derneğimiz SAYBİR edebiyatın her dalında emek veren, edebiyat dolu etkinlikler yapmaya hazırdır. Biz SAYBİR olarak varız, sizde varsanız birlik olalım ve edebiyat adına müşterek programlar yapalım. Bu programların burada başlamasına öncülük eden belediye başkanımız Ahmet Acar beye edebiyat adına teşekkür ediyorum. “ifadelerini kullandı.

Nevşehir’in gururu, sevilen sayılan şair, yazar, gazeteci ve iş kadını Ayşe Paslanmaz programla ilgili olarak;

Kocaali’ye ilk defa gitmiştim. İlçe ile ilgili bize aktarılan bilgilerden aklımda kalanlar; “Kocaali Sakarya İli’nin en çok fındık üreten ilçesi konumunda. Kocaali İlçesi'nin doğusunda denize dökülen Melen Çayı bulunuyor. Türkiye'nin Marmara bölgesindeki önemli rafting alanları arasında yer alıyor. Yapımı devam eden Melen Barajı ile hem elektrik üretilecek hem de daha fazla içme suyu İstanbul'a gönderilecek.. Kocaali’nin 14 km uzunluğunda 500 metre genişliğinde kum plajı bulunmaktadır.”

Proğram ile ilgili olarak;

“Öncelikle böyle bir etkinliğe katılmaktan onur duydum. Birbirinden kıymetli insanlarla bir araya geldik.Gönüllerimizde taht kuran Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar’a, kıymetli SAYBİR Başkanı naif ve güzel insan Halil Müftüoğlu’na, edebiyat kültür elçisi, şölen etkinlikleri koordinatörü Ayhan Akgül’e, Programı en güzel şekilde sunan Erdal Ebem’e, bütün dernek üyelerine, programda emeği geçen herkese, en kalbi duygularla minnet, şükran ve teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca Aydın Yüksel, Kadir Orakçı ve Nevzat Taşkıran gibi usta şairler, harika türkü ve şarkılarıyla Orhan Özkan ile Aysel Öksüz geceye ayrı renk, ayrı bir güzellik kattılar. İyi ki geldim İyi ki sizlerle bir arada oldum..” dedi.“