Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'nın hayalini kurduğu Nevşehir için seçim çalışmaları kapsamında bahsettiği projeler birer birer hayata geçiyor.

31 Mart Yerel seçimlerden bu güne geçen yaklaşık 3 ay içerisinde, önce beraber çalışacağı Başkan yardımcıları ve birim müdürlerini belirleyen ve ardından oluşturduğu A Takımıyla birlikte sahaya inen Başkan Arı, bu kapsamda geçen sürede ilk olarak vatandaşlardan gelen büyük talep üzerine  Türkiye'nin en modern Hayvan Kasabası ve Geçici Hayvan Bakım Evi’ni Nevşehir’e kazandırmak için kolları sıvayarak tesisin temellerini atıldı. Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın büyük önem verdiği ve seçimlerden önce açıkladığı vizyon projelerinden biri olan Hayvan Kasabasının, yapımının yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. 

Nevşehir Belediyespor'da tek hedef Şampiyonluk ve 2. Lig...

Oluşturulan yeni yönetim ile birlikte güçlü bir Nevşehir Belediyespor parolası ile önce yeni Teknik Direktörle anlaşıldı. Peşi sıra 8 yeni futbolcu ile anlaşma sağlandı. Hala hazırda transfer çalışmaları olanca hızıyla devam ediyor.

Ve Nevşehir Kent Meydanı İçin İlk Adım Atıldı...

Nevşehir'in yıllardan beri hayalini kurduğu kent meydanı konusunda bugün çok önemli bir adım atıldı. Hala hazırda Ürdün'ün başkenti Amman'da bulunan Belediye Başkanı Rasim Arı, yurt dışı proğramı öncesinde üzerinde büyük bir titizlikle durduğu Kent Meydanı projesi konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile yaptığı görüşmelerin ardından bugün Bakanlıktan beklenen müjdeli haber geldi. 

Yıllardır Nevşehirlilerin hayalini süsleyen kent meydanı için Nevşehir merkez ilçesi Karasoku mahallesinde bulunan, mülkiyeti hazineye ait 220 Ada 52 parsel numaralı taşınmazın belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere Nevşehir Belediyesi tarafından gelen talep, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ön tahsis olarak kabul edildi.

Bakan Kurum İmzaladı...

Taşınmazın toplam yüzölçümünün 7.004,01 m2 olduğu, 1.013,19 m2'lik kısmının "konservatuvar yeri" olarak Nevşehir Belediyesine tahsisli olduğu ve fiilen Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Binası (paşa konağı) olarak kullanıldığı, 3.300,00 m2 lik kısmının ise park alanı olarak ayrıldığı, 2.690,82 m2 lik kısmının üzerinde taahsisleri kaldırılan eski Sağlık Müdürlüğü binası, Sağlık kurumları Saymanlığı binası ve Emniyet Müdürlüğü Polis karakolu binası olmak üzere 3 ayrı bina bulunduğu ve söz konusu binaların " belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere" tahsisinin talep edildiği 09.07.2019 tarihli dilekçe Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından bugün imzalandı.

Geçmiş yıllarda da bir çok defa tahsis konusu gündeme gelmesine rağmen bu güne kadar bir türlü başarılamamıştı.. Belediye Başkanı Rasim Arı'nın bizzat şahsi çabaları ile bu konuda önemli bir yol alınmış oldu.

Söz konusu hazine taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmeliğin yapılması kaydıyla belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere Nevşehir belediye başkanlığı adına 2 yıl süreli ön tahsisi uygun görülmüştür. Belirtilen süre içerisinde yatırım projesinin hazırlanması yatırım programına alınması ve üzerine tesis bina inşaatına başlanması halinde ön tahsisini hizmet süresince devamı için kesin tahsise dönüştürülmesi yönünde talepte bulunulacaktır. Aksi halde tahsis işlemi herhangi bir işleme ve yazışmaya gerek olmaksızın kendiliğinden kalkmış sayılacaktır.

Belediye Başkanı Rasim Arı, " Nevşehir Kent Meydanına Kavuşuyor"

Belediye Başkanı Rasim Arı'nın Ürdün dönüşünde çalışmaları hızlandırarak, bahse konu mevcut alanda tarihi yapılar haricindeki binaların yıkımına başlanması ve ihale aşamasına getirilerek akabinde de Nevşehir Kent meydanı projesinin temellerinin atılması bekleniyor.

Belediye Başkanı Rasim Arı, "Yapılacak Nevşehir Kent meydanımızda, yeşil alanlar, mini hayvanat bahçesi, süs havuzları, yürüyüş alanları, bisiklet yolları, Mini oyun alanları, Kafeler, restaurantlar, büfeler ile 7 gün 24 saat halkımızın hizmetinde olacak. Allah izin verirse çok özel bir kent meydanını şehrimize kazandıracağız ve altına da kapalı otopark inşa edeceğiz" dedi.

Öte yandan Nevşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilmesi planlanan ve çalışmaları devam eden Karasoku Kentsel Dönüşüm Projesi , Millet Bahçesi,  Yeni Sanayi Sitesi Projesi ile ilgili de önemli mesafe kat edildiği belirtildi.