Kapadokya'nın Nevşehir'deki uzantısı olan Çat Vadisi'nde belirlenen şart ve güzergahlarda artık sıcak hava balon uçuşu yapılabilecek. Böylece hala hazırda devam eden Göreme'den sonra, Çat kasabası ikinci balon uçuş sahası olacak. 

Nevşehir Çat Vadisi'nde İlk Sıcak Hava Balonları uçuş İçin  artık gün sayıyor...

Çat Belediye Başkanı İbrahim Ertürk yaptığı açıklamasında; "Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar, Çat Vadisinde sıcak hava balonu uçuşu yapılabilmesi için göstermiş olduğumuz gayretlerimizin sonucunu çok yakında göreceğiz inşaallah. Şuan için 3 firmaya ön izin ve bu firmalara 2 şer slot olmak üzere toplam 6 slot verilmiştir. İnşallah en kısa zamanda hem firma sayısında, hemde slot sayısında artışlar olursa, Kasabamızda turizmden faydalanmaya başlar. Diğer hizmetlerimizde olduğu gibi, bu hizmetimizde de bizlere hep destek olan, herzaman yanımızda olan Milletvekillerimiz Sayın Mustafa Açıkgöz ve Sayın Yücel Menekşe 'ye Kasabamız adına çok teşekkür eder saygılar sunarım. Durmak yok yola devam. Yaparsa AK Parti yapar." ifadelerini kullandı.

Göreme'den sonra Çat Vadisi Kapadokya'da Balon turizminin 2. Üssü Olacak...

Bu konuda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden yapılan duyuruda; Nevşehir Çat Bölgesinide içerisine alan 3 yere İlişkin BALON-SLOT Dağılım Çizelgesi Yayımlandı.

Balon uçuş sahası olarak yayımlanmış ve balon uçuş operasyonun emniyetli bir şekilde icra edilmesini temin etmek üzere slot uygulaması getirilmiş olan Pamukkale, Soğanlı ve Çat bölgelerine ilişkin SHT-BALON-SLOT-PAMUKKALE Talimatı ile ilgili Bakanlık Makam Olurlarına istinaden belirlenen slotlar, bahsi geçen bölgelerde balonla ticari faaliyet göstermek üzere ruhsatlandırılmış veya ön izinlendirilmiş işletmelere dağıtılmıştır.


Bu kapsamda yapılan dağıtımda;

  • Pamukkale, Soğanlı ve Çat uçuş sahaları için, SHT-BALON Talimatının 11 inci maddesinin birinci fıkrası gereği asgari 2 adet balon bulundurma gerekliliği,

  • Pamukkale balon uçuş sahası için, 15.03.2021 tarihi itibari ile filosunda 120.000 kübik fit ve üzerinde en fazla balona sahip olma kriteri,

dikkate alınmış olup, 2021 yılı balon slot çizelgesi yayımlanmıştır.
Kamuoyuna duyurulur.


2021 Balon-Slot Dağılım Çizelgesi İçin Tıklayınız