Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, eşi Melahat Aktürk ile birlikte, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Şehit Şenay Aybüke Yalçın Sosyal Tesisi’nde özel insanlar ve aileleri ile yemekli proğramda bir araya geldi.

Çok sayıda engelli bireyin katılımıyla gerçekleşen programa Başkan Aktürk, engelli bireylerle sohbet ederek, Engelliler Günü’nü kutladı. 

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk; "3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde, eşim Melahat Hanım ile birlikte Şehit Şenay Aybüke Yalçın Sosyal Tesisi’mizde “Aynı Bahçenin Farklı Çiçekleriyiz” temalı etkinliğimiz kapsamında engelli kardeşlerimizi ve ailelerini ağırlıyoruz. Bizim için asla engel yok ve her zaman beraberiz." dedi.

Başkan Aktürk: “Her zaman sizlerin yanınızda olacağız”

Burada günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk,  engellilere verdiği değerden bahsederek, “Biz büyük bir aileyiz. Bugün özel bir gün. Dünya Engelliler Günü… Bu vesileyle bir farkındalık olsun istedik. Belediye olarak sizleri unutmuyoruz. Bunu tekrar bu özel günde ifade etmek istedik. Akşam yemeği etkinliğinde buluştuk. Sizler de kırmayıp teşrif buyurdunuz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Bizler de her zaman sizlerin yanınızda olacağız.” ifadelerini kullandı.

“Engelsiz bir yaşamı hep birlikte inşa ediyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hükümetin engelli bireylerin sosyal ve toplumsal hayatta daha fazla yer alması konusunda devrim niteliğinde çalışmalar hayata geçirildiğini ifade eden Başkan Aktürk, “Bizler de Belediyemiz olarak engelsiz Ürgüp çalışmalarımızı sizlerin de katkılarıyla yürütüyor, engelsiz bir yaşamı hep birlikte inşa ediyoruz. Bu vesile ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün, engelli kardeşlerimiz ile ilgili toplumsal farkındalığın artmasına, onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmasını diliyor, bütün engellerin sevgi, saygı ve dayanışmayla aşılacağını hatırlatarak, tüm engelli vatandaşlarımıza ve onların fedakâr ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Başkan Aktürk'ün konuşmasının ardından Engelliler Günü dolayısıyla pasta kesildi.  Engelli bireyler pasta kesiminin ardından, canlı müzik eşliğinde felekten bir gün geçirdiler. Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk de özel insanlara eşlik etti.